Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Παναγιώτης Πετράκης μάγεψε τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης! Ρεπορτάζ και δηλώσεις!

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 15:05

Τον Παναγιώτη Πετράκη τον γνωρίσαμε μέσα από το ρόλο του ηθοποιού σε πετυχημένη τηλεοπτική σειρά του Mega. Λίγοι ήταν αυτοί που γνώριζαν τις μουσικές σπουδές του και την αγάπη του για το τραγούδι. Στην πορεία μας φανέρωσε και αυτό του το ταλέντο. Συναυλίες με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», μία νίκη στο «Just the two of us» και τώρα η συναυλία με το «piano duo Επαφές», μαζί με τις εξαιρετικές στο πιάνο μουσικούς, κυρίες Χριστίνα Παντελή και Έλενα Χριστοδούλου.
PETRAKIS_KRITI_1
Ο αύλειος χώρος του 1ου Γυμνασίου της πόλης του Αγίου Νικολάου υποδέχτηκε το κοινό και την ξεχωριστή συναυλία. Την Τρίτη 23 Αυγούστου, οι μελωδίες από τα δύο πιάνα έδεσαν αρμονικά με την υπέροχη φωνή του Παναγιώτη Πετράκη. Από το Μίκη Θεοδωράκη και τον Χατζιδάκι στο musical και όχι μόνο. Για τις μουσικές διαδρομές της βραδιάς, μας προϊδέασε και ο τίτλος της συναυλίας «Ωραίες μουσικές, χωρίς περιορισμούς».
Πρώτο κομμάτι, από τον αγαπημένο του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ήταν το «Αν θυμηθείς το όνειρό μου». Έπειτα η μουσική γέφυρα μας πέρασε στα tango. «Jealousy Tango», «Τρίτο στεφάνι» και τη σκυτάλη πήραν τα δύο πιάνα που αφέθηκαν στη μεθυστική μελωδία του «Libertango» του Astor Piazzolla.
Σειρά είχαν κομμάτια της Edith Piaf, το τραγούδι της Ρεμπούτσικα «Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές», «Και θα χαθώ» που πρωτοτραγούδησε η Ισιδώρα Σιδέρη, «Parla piu piano» και «Του μικρού βοριά».
Ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή, ήταν αυτή που ο τραγουδιστής ερμήνευσε το «Πόσο λυπάμαι» που αγαπήσαμε από τη φωνή της Σοφίας Βέμπω. Αυτό το κομμάτι, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, του το τραγουδούσε η προγιαγιά του Αργυρώ και της το αφιέρωσε, βαθιά συγκινημένος.
PETRAKIS_KRITI_2PETRAKIS_KRITI_3PETRAKIS_KRITI_4
Ακολούθησε ένα μικρό διάλειμμα και έπειτα οι νότες ξεκίνησαν τον μαγικό χορό τους με αφετηρία το τραγούδι του Χατζιδάκι «Θάλασσα πλατιά», «Hijo de la luna», και το «Youkali» του Kurt Weill. Ακολούθησαν κομμάτια από musical όπως το «All that jazz», «Lets face the music and dance» που παρουσιάστηκαν με την απαραίτητη θεατρικότητα.
Σειρά είχαν το «Αν σ αρνηθώ αγάπη μου», «Πάτωμα» και ένα εξαιρετικό ζεϊμπέκικο, επιλογή της κυρίας Παντελή, «Ζήνωνος» . Συνέχισε με το «Πές μου μια λέξη», το «Μηδέν», «Τα λαϊκά» στο οποίο τραγούδι το κοινό έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, συνοδεύοντας τον τραγουδιστή ένθερμα όπως και στο κομμάτι «Εφτά τραγούδια θα σου πω».
Αυτή η τόσο μοναδική μουσική παράσταση άνοιξε και έκλεισε με Μίκη Θεοδωράκη και τη «Μυρτιά», μόνο που το κοινό δεν συμφωνούσε και καλούσε τους συντελεστές να πουν κι άλλα κομμάτια. Φυσικά και έγινε πράξη η επιθυμία του κοινού, με ένα κομμάτι που αγαπά η κυρία Χριστοδούλου το «Fame». Ακολούθησε το «Θαλασσάκι μου» και φινάλε έδωσε το «Ανάθεμά σε» του Παντελή θαλασσινού που ενθουσίασε με χειροκρότημα διαρκείας λίγο πριν τις δώδεκα τα μεσάνυχτα.

Μια μελωδική βραδιά που έδωσε άλλη πνοή στον καλοκαιρινό αέρα και την απόλαυσαν κοινό και πρωταγωνιστές. Ο Παναγιώτης Πετράκης, με μεγάλη χαρά και προθυμία, δέχτηκε να μας πει τα εξής:
-Πες μας δύο λόγια για τη συναυλία «Ωραίες μουσικές, χωρίς περιορισμούς» στην Κρήτη.
Η συναυλία έγινε στον Άγιο Νικόλαο, ήταν λίγο ιδιαίτερη γιατί ήταν η πρώτη φορά που τραγούδησα στην Κρήτη. Είναι ο τόπος καταγωγής μου, οπότε συναισθηματικά με άγγιξε πολύ. Με τα κορίτσια δέσαμε περισσότερο, από την πρώτη μας συναυλία που ήταν στη Νέα Μάκρη και το χαρήκαμε περισσότερο. Γενικά ένιωσα ότι ο κόσμος συγκινήθηκε, του άρεσε. Πέρα από αυτό που θέλαμε να δώσουμε.
-Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεστε με την κυρία Παντελή και την κυρία Χριστοδούλου; Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Με τη Χριστίνα την Παντελή είναι η πρώτη φορά. Με την Έλενα όχι. Πρώτη φορά που είχαμε συνεργαστεί, όταν είχαμε πάρει και οι δύο υποτροφία του Fulbright και φεύγαμε για Αμερική. Η Έλενα ήταν ήδη στον πρώτο της χρόνο και το ίδρυμα Fulbright έκανε μία γιορτή για τους επιτυχόντες, στο σπίτι του τότε πρέσβη της Αμερικής και μας είχε ζητήσει να συνεργαστούμε για να παρουσιάσουμε κάτι στο σπίτι του πρέσβη και έτσι συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά. Μετά κάναμε κάποιες άλλες συναυλίες, όταν επιστρέψαμε πλέον στην Ελλάδα. Όποτε η δική μας συνεργασία πάει πολλά χρόνια πίσω.
Petrakis-Panagiotis
-Ποιο είναι το πιο αγαπημένο τραγούδι σας από αυτή τη συναυλία; Αυτό που σας αρέσει πιο πολύ, που το αγαπάτε.
Επειδή είναι μαζεμένα τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια, είναι δύσκολο να ξεχωρίσω ένα. Αν μπορούσα θα έλεγα δύο.
-Πείτε μας τότε, τα δύο πιο αγαπημένα σας κομμάτια.
Το «Πάτωμα» είναι το ένα, του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου και το «Youkali» του Kurt Weill.

Ρεπορτάζ: Αριάδνη Στεφανίδου
Φωτογράφηση:  Ελένη Νικολουδάκη

Δείτε το βιντεο εδω: http://tralala.gr/music-news/item/22847-panagiotis-pertsakis-live-agios-nikolaos-kriti-diloseis

7 Μέρες Tv- Παναγιώτης Πετράκης

"Με ποιον ξένο διάσημο θα θέλατε να βγείτε ραντεβού;", λέγοντας: "Τώρα που είναι ελεύθερη πια, θα ήθελα να βγω ερωτικό ραντεβού με την Τζένιφερ Λόπεζ. Μου αρέσει πολύ το ταπεραμέντο της και ο σωματότυπός της".

Μυστικά της Εδέμ στην Ρουμανία

Μυστικά της Εδέμ στην Περσία

Παναγιώτης Πετράκης-Αντιγόνη Δρακουλάκη στο Ηρώδειο


Ο Εργοτέλης τιμά τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη


Ο Εργοτέλης τιμά τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη
07/09/2011

Ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο Παγκρήτιο Στάσιο, με τη μεγάλη συναυλία του Εργοτέλη προς τιμήν του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», παρουσία του ίδιου του κορυφαίου δημιουργού, θα συμπράξει με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Γλυκερία, ο Δημήτρης Μπάσης, η Σοφία Παπάζογλου, ο Παναγιώτης Πετράκης, ο Θωμάς Βενάκης, η Κατερίνα Παπουτσάκη και ο λυράρης Γιώργος Λιαπάκης.
Σήμερα το μεσημέρι παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «LATO» με αφορμή την συναυλία, όπου έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος του Εργοτέλη Απόστολος Παπουτσάκης και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη, οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Σοφία Παπάζογλου και Παναγιώτης Πετράκης και ο υπεύθυνος διοργάνωσης, Νίκος Παπαδάκης.
Ο κ. Παπουτσάκης τόνισε στην ομιλία του: «Σας καλωσορίζω κι εγώ από την πλευρά μου στη συνέντευξη Τύπου, μέσω της οποίας προαναγγέλλουμε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα των τελευταίων ετών στην Κρήτη. Τη Δευτέρα 19 του Σεπτέμβρη θα έχουμε όλοι μας την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τη μουσική του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη. Του ανθρώπου που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο. Του ανθρώπου που με τη σπίθα του εδώ και δεκαετίες έχει ανάψει τις φλόγες της κοινωνικής έγερσης και της ευαισθητοποίησης.
Πριν από 45 χρόνια, ο μεγάλος Μίκης συναντήθηκε με τον Εργοτέλη σε εκείνη τη συναυλία στο Μαρτινέγκο. Ήταν 6 Αυγούστου του 1966. Εποχή δύσκολη. Εποχή ταραχώδης. Εκείνη η συναυλία αποτέλεσε την αιτία να χαρακτηριστεί ο Εργοτέλης ως σωματείο που δρα αντεθνικώς, με αποτέλεσμα να διωχθεί στη συνέχεια από τη χούντα και να εξοντωθεί. Ο Εργοτέλης, όμως, δεν θα μπορούσε να μη ξαναβρεί το δρόμο του. Γιατί είναι ιδέα, είναι αντίληψη, είναι τρόπος ζωής. Ο Εργοτέλης ξαναβρήκε το δρόμο του και όλοι όσοι γίναμε κοινωνοί της ιδέας του αισθανθήκαμε την ανάγκη να αναδείξουμε το ένδοξο παρελθόν του.
Σημείο αναφοράς στην πορεία αυτή των 82 χρόνων αποτελεί και ο μεγάλος Μίκης. Οι προσπάθειές μας να τον έχουμε εδώ μαζί μας στις εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια του συλλόγου μας, αλλά και στην παρουσίαση του βιβλίου της ιστορίας δυστυχώς δεν είχαν αποτέλεσμα. Τελικά φτάσαμε στο σημείο, ο τεράστιος αυτός καλλιτέχνης, αυτή η αυτόφωτη προσωπικότητα να μας κάνει τη τιμή να τον τιμήσουμε και να είναι παρών. Εκείνος ζήτησε συγγνώμη για τα όσα άθελά του προκλήθηκαν στον Εργοτέλη έπειτα από εκείνη του συναυλία του 1966. Όλοι εμείς έχουμε χρέος να τον ευχαριστήσουμε για ό,τι πρόσφερε και προσφέρει στην Ελλάδα, στη δημοκρατία, στους κοινωνικούς αγώνες, στην τέχνη και στην γνήσια ανυστερόβουλη πολιτική».
Η Σοφία Παπάζογλου, δήλωσε: «Θα είναι μια συγκινητική βραδιά, καθώς Εργοτέλης και Μίκης Θεοδωράκης θα συναντηθούν ξανά έπειτα από όλα όσα είχαν προηγηθεί. Ο Μίκης Θεοδωράκης εκτός από τεράστιος μουσικοσυνθέτης είναι και ένας σπουδαίος Έλληνας που αγαπά τον τόπο του. Όλοι πρέπει να δώσουν το "παρών" στη συναυλία. Εμείς υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».
Από την πλευρά του, Παναγιώτης Πετράκης, Επισήμανε: «Αθλητισμός και πολιτισμός πάνε χέρι - χέρι. Είναι οι δυο τελευταίες σταθερές που έχουν απομείνει στην κοινωνία πάνω στις οποίες μπορεί να βαδίσει η νεολαία. Η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» προσπαθεί κάτω από αντίξοες συνθήκες να διατηρήσει ζωντανό το έργο του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, που έφερε στα χείλη των Ελλήνων ποιητές όπως οι Ρίτσος, Ελύτης και Σεφέρης. Έχουμε την αίσθηση ότι φυλάμε «Θερμοπύλες». Ο κόσμος πρέπει να έλθει στη συναυλία και να βιώσει συγκινήσεις»

Ο υπεύθυνος διοργάνωσης της εκδήλωσης Νίκος Παπαδάκης, πρόσθεσε: «Η ιστορική διαδρομή του Εργοτέλη σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από τη συνάντηση του με το Μίκη Θεοδωράκη. Η πρώτη συνάντηση ήταν μοιραία γιατί άλλαξε τη θέση του Εργοτέλη στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ένα σωματείο με κοινωνικές ευαισθησίες βρέθηκε στις Ερασιτεχνικές κατηγορίες μέσα από γελοίες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ του πήραν και 5 παίκτες. Όλα αυτά γιατί τότε σε πείσμα των καιρών έδωσε το γήπεδο του στο Μίκη Θεοδωράκη για να κάνει τη συναυλία. Ακλούθησαν πέτρινα χρόνια στα οποία το σωματείο έμεινε όρθιο από ανιδιοτελείς παράγοντες.
Υπό τη διοίκηση των Τζώρτζογλου - Σουλτάτου βρέθηκε στην Α’ Εθνική, ενώ η αλλαγή σκυτάλης προς τον Απόστολο Παπουτσάκη του έδωσε άλλη υπόσταση.
Η συναυλία είναι μια ευτυχής συγκυρία. Τα όνειρα παίρνουν εκδίκηση μετά από 45 χρόνια. Ο Μίκης Θεοδωράκης συναντά πλέον τον Εργοτέλη σε δημοκρατικές διαδικασίες.
Η τέχνη συναντά τον αθλητισμό και παράγει πολιτισμό. Ο Μίκης Θεοδωράκης αισθάνθηκε υποχρέωση του να παρευρεθεί. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει την εκδήλωση. Περιμένουμε το λαό της Κρήτης να έλθει στη συναυλία και να αισθανθεί ψυχική ανάταση"
 http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=849371&srv=127       

Ο Παναγιώτης Πετράκης μιλά για τη συνεργασία του με τη Μαρινέλλα και τη Eurovision! tralala.gr

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011 18:18
Στο περιοδικό People ο γνωστός καλλιτέχνης Παναγιώτης Πετράκης, μιλά για τα Μυστικά της Εδέμ, για τη συνεργασία του με τη Μαρινέλλα, αλλά και για το ενδεχόμενο να μας εκπροσωπήσει στη Eurovision.

Τώρα που φτάνει στο τέλος της, η σειρά που πρωταγωνιστεί ο ίδιος δεν αισθάνεται ανασφάλεια και εξηγεί το λόγο: «Ίσως ευθύνεται το ότι θα συνεργαστώ με τη Μαρινέλλα και τη Νατάσα Θεοδωρίδου στο Βοτανικό. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σταμάτης Φασουλής και θα είναι σαν show».
Η πρώτη τους συνεργασία με τη Μαρινέλλα έγινε το 2004 στο Μέγαρο Μουσικής: «Μου έκανε εντύπωση πως ένας μεγάλος θρύλος μπορεί να είναι ταυτόχρονα και μία «μαμά».
Αυτό που το εξομολογήθηκε είναι: «Ακόμη και τώρα, με όσους ανθρώπους συνεργάζεται, δεν παύει ποτέ να μαθαίνει από τον οποιονδήποτε. Ποτέ δεν επαναπαύεται».
Φέτος θα αφοσιωθεί στο τραγούδι: «Είναι η πρώτη μου αγάπη. Αν προκύψει κάτι στο θέατρο ή την τηλεόραση, βλέπουμε».
Για το κεφάλαιο Eurovision: «Στο μέλλον θα ήθελα να το δοκιμάσω» λέει χαρακτηριστικά.

Από την Αριάδνη Στεφανίδου

http://www.tralala.gr/music-news/item/23300-panagiotis-petrakis-gia-ti-sinergasia-tou-me-marinella-eurovision

Παναγιώτης Πετράκης - Συνέντευξη Τύπου (@ Lato Boutique Hotel)

Ο Παναγιώτης Πετράκης στην κάμερα του Star (7/9/11)

Παναγιώτης Πετράκης: «Θα ήθελα να πάω στη Eurovision»



Την επιθυμία του, κάποια στιγμή, να ανέβει στη σκηνή της Eurovision με τα χρώματα της Ελλάδας αποκάλυψε ο Παναγιώτης Πετράκης. «Θα ήθελα να πάω στην Eurovision. Στο μέλλον θα ήθελα να το δοκιμάσω» δήλωσε στο περιοδικό «People» ο ηθοποιός.

Τα σχέδια του Παναγιώτη Πετράκη για τη νέα χρονιά


Ανανεωμένος και με πολλή ενέργεια είναι έτοιμος να «ριχτεί» στη νέα σεζόν ο Παναγιώτης Πετράκης. «Θα αφοσιωθώ στο τραγούδι, το οποίο άλλωστε είναι η πρώτη μου αγάπη. Αν προκύψει κάτι στο θέατρο ή την τηλεόραση, βλέπουμε» δήλωσε ο ηθοποιός στο περιοδικό «People».

Teaser Πρωταγωνιστών~Μυστικά της Εδέμ τρέιλερ 4ου κύκλου

Παναγιώτης Πετράκης στο People Τεύχος 76


Μυστικά της Εδέμ-Τρέιλερ 4ου κύκλου

Παναγιώτης Πετράκης και Piano duo Επαφές στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης 23.8.2011







Μυστικά τέλος!

μερομηνία: 09/09/2011

Αποκλειστικό : Εικοσιένας ηθοποιοί. Ενας ικανότατος σκηνοθέτης, ο Στέφανος Συμεωνίδης. Ενας άνδρας που έρχεται για να λύσει τα μυστήρια και να αποκαλύψει όλα τα Μυστικά : Ο Αραβαντινός. Τι άλλο χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα σποτάκι που θα μας βάλει ακόμα σε μεγαλύτερη αγωνία για την έναρξη των σαρωτικών ''Μυστικών της Εδέμ'' στο Mega τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου; Αυτή τη Δευτέρα 12/9 πάντως θα εμφανιστεί στις οθόνες μας το σποτάκι που θα μας προετοιμάσει για την εντυπωσιακή πρεμιέρα της ''Εδεμ'' και έχουμε όλο το παρασκήνιο...Ενα σας λέμε : Μυστικά τέλος !

Το σποτ γυρίστηκε χθες όλη την ημέρα στο πλατό του ''Πρωινό mou'' που κρίθηκε κατάλληλος χώρος για να ζωντανέψει ένα κόνσεπτ ικανό να μας κάνει...τρελούς και παλαβούς για τα 47 συγκλονιστικά επεισόδια που έρχονται στο Mega : Φανταστείτε τη σκηνή : Ολοι οι πρωταγωνιστές της Εδεμ, εξαιρετικά καλοντυμένοι και ανανεωμένοι να...ψιθυρίζουν μεταξύ τους μυστικά και στο τέλος εμφανίζεται ο Γιώργος Κυρίτσης σε ένα ιδιαίτερο γκρο πλαν να δηλώνει : ΄΄Μυστικά τέλος''.

Να σημειώσουμε ότι ήταν η πρώτη φορά που όλοι οι ηθοποιοί της σειράς συναντιούνται μετά το τέλος των γυρισμάτων τους στα τέλη Ιουλίου και όπως καταλαβαίνετε ήρθαν όλοι από διαφορετικούς προορισμούς : Η Μάντυ Λάμπου από την Ιταλία, η Μαριάννα Πολυχρονίδη από την Κρήτη, η Φαίη Ξυλά σε διάλειμμα από την περιοδεία της και αρκετοί από τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές από τις διακοπές τους.

Παρότι όμως τα γυρίσματα διήρκεσαν όλη την ημέρα – για ένα σποτάκι 15 δευτερολέπτων!-και ήταν ιδιαίτερα κοπιαστικά, κανείς δεν παραπονέθηκε και όλοι το χάρηκαν πολύ που βρέθηκαν έστω και για λίγο ξανά μαζί...

http://www.tvzapping.gr/TvNews/TodayNews/?EntityID=b40e3030-5a18-49a9-8894-442aa8fd1e88

Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο Ελληνικό!

Το Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας προγραμματίζει για την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου μεγάλη συναυλία με τον Μίκη Θεοδωράκη στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου Ξιφασκίας. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης και θα ακολουθήσει ομιλία του γνωστού μουσικοσυνθέτη. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους ερμηνευτές : Δημήτρη Μπάση, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτη Πετράκη, Κατερίνα Παπουτσάκη.
Συμμετέχουν : Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Ντόρα Μπακοπούλου.
Ώρα έναρξης: 20.00 ακριβώς. Είσοδος Ελεύθερη
 
 

Αφίσα για το Ηρακλειο Κρήτης!

Με το τραγούδι εκφράζομαι καλύτερα~Εφημερίδα Espresso


«Η καριέρα που έχω ξεκινήσει από τα «Μυστικά» και μετά νομίζω ότι κατά έναν πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στην Ελενα Ακρίτα»  
Ο Παναγιώτης Πετράκης είναι ένα νέο παιδί χαμηλών τόνων, ευγενικό και καθόλου ψωνισμένο. Ο Λουκάς, ο δαιμόνιος δικηγόρος των «Μυστικών της Εδέμ», με το ταλέντο του κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις. Αν και έχει δεκατρία χρόνια στο θέατρο με σημαντικές δουλειές στο ενεργητικό του, ακόμα και στη Νέα Υόρκη, έγινε γνωστός εν μια νυκτί από την αγαπημένη σειρά του MEGA που παρατείνεται μέχρι τον Δεκέμβριο. Συναντήσαμε τον ταλαντούχο ηθοποιό στο Νησί των Ιπποτών, τη Ρόδο, και μας μίλησε για τα όνειρα αλλά και για τα δικά του «Μυστικά».
- Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεσαι τη Ρόδο; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;Οχι, είναι η τρίτη φορά. Είναι ένα λατρεμένο νησί, στο οποίο, εκτός της φυσικής ομορφιάς και της αρχιτεκτονικής του, για κάποιο λόγο έχω κάνει πολύ δυνατές φιλίες εδώ. Πρώτη και καλύτερη είναι με τη στιχουργό Βίκυ Γεροθόδωρου, μια σχέση ζωής που έχει δημιουργηθεί, αλλά και με την κυρία Βάνα Τριανταφύλλου, που είναι από το Ιδρυμα της Αντικαρκινικής Εταιρείας, και φέτος με τη Ρένα Καραγιάννη από τον Διαγόρα, η οποία οργάνωσε και τη συναυλία που κάναμε εδώ στην τάφρο του μεσαιωνικού κάστρου.
- Πώς ήταν η βραδιά της συναυλίας;Ηταν μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά, το πρόγραμμα ονομάστηκε «Ωραίες μουσικές χωρίς περιορισμούς» και ήταν μια συναυλία για δύο πιάνα και μία φωνή. Με τις εξαίρετες σολίστ Ελενα Χριστοδούλου και Χριστίνα Παντελή διαλέξαμε τα αγαπημένα μας τραγούδια και τα εντάξαμε σε ένα πρόγραμμα χωρίς να το προσδιορίσουμε σε θεματική ενότητα. Απλώς, τραγουδήσαμε μουσικές που αγαπήσαμε και, όπως αποδείχτηκε, αγαπήθηκαν και από το κοινό.
ΤΑ ΜΥΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ «ΜΥΣΤΙΚΩΝ»
- Με την επιτυχία και την ευτυχία ζωγραφισμένες στα πρόσωπα του Λουκά, που υποδύεσαι, και της Νόρας κρατώντας στα χέρια σας το νεογέννητο κοριτσάκι σας τελείωσε η σεζόν για «Τα μυστικά της Εδέμ»…Κατ’ αρχάς, θέλω να πω πόσο συγκινητικό ήταν, παρ’ ότι δεν ήταν το πραγματικό μας κορίτσι, να έχουμε ένα νεογέννητο στα χέρια μας και να παίζουμε αυτή τη σκηνή. Με την Αντιγόνη Δρακουλάκη έχουμε χημεία και, εκτός των άλλων, μας ενώνουν πλέον και δεσμοί, γιατί είμαστε και κουμπάροι. Το να έχουμε λοιπόν ένα μικρό πλασματάκι ήταν υπέροχο, μπήκαμε εντελώς στην κατάσταση και αυτό φάνηκε πιστεύω. Ημασταν πολύ συγκινημένοι.
- «Τα μυστικά της Εδέμ» για ποιο λόγο συνεχίζουν με επιτυχία και ο κόσμος δεν τα βαριέται;Νομίζω ότι τη μερίδα του λέοντος την έχει η μαεστρία της γραφής της Ελενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση, οι οποίοι καταφέρνουν να κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον και μάλιστα διατηρώντας τους ίδιους χαρακτήρες. Δηλαδή, κάθε σεζόν είναι ελάχιστοι οι νέοι χαρακτήρες που μπαίνουν, οπότε εκεί χρειάζεται πολλή μαγκιά -να το πω έτσι- του συγγραφέα για να καταφέρει να κρατήσει το κοινό σε ένταση.
- Τι είναι για εσένα η Ελενα Ακρίτα;Ααα, τι να πω! Η καριέρα που έχω ξεκινήσει από τα «Μυστικά» και μετά νομίζω ότι κατά έναν πολύ- πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στην Ελενα και την ευχαριστώ.
ΤΟ «ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ»
- Είσαι ένας άνδρας που θα ήθελαν όλες οι πεθερές της Ελλάδας...(Γελάει) Ναι, όντως, όμως δεν ξέρω εάν αυτό κάνει καλό ή κακό, γιατί μερικές φορές το «καλό παιδί» (ας το βάλουμε σε εισαγωγικά) μπορεί να είναι και ξενέρωτο. Αλλά όχι, το χαίρομαι πραγματικά. Τι έχει συμβεί στη δική μου περίπτωση; Είναι αυτό που λέμε κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα. Ο πολύς κόσμος με έμαθε μέσω του Λουκά, που είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος και θα τολμήσω να πω πρότυπο για την περίοδο αυτή που διανύουμε της καθαρής ιδιοτέλειας. Σπάνια συναντάμε στη ζωή έναν χαρακτήρα τόσο ανιδιοτελή, που γίνεται θυσία πάντα για τους φίλους του και βάζει το συμφέρον των αγαπημένων του ανθρώπων πάνω από το δικό του. Οπότε, επειδή ο κόσμος με γνώρισε μέσω ενός τέτοιου χαρακτήρα, δίνει και σε εμένα αυτές τις ιδιότητες και το χαίρομαι.
- Ο Λουκάς από «Τα μυστικά της Εδέμ» δεν είναι μόνο καλό παιδί αλλά και μια μεγάλη αγκαλιά για τους φίλους του. Εσύ;Εγώ πιστεύω πάρα πολύ στον θεσμό της φιλίας, θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στη ζωή του, απλώς η διαφορά μου είναι στο ότι εγώ δεν επεμβαίνω τόσο στη ζωή των φίλων μου όπως ο Λουκάς. Θα πω τη γνώμη μου μέχρις εκεί που με παίρνει, αλλά δεν θα προσπαθήσω να φέρω τα πάνω κάτω.
- Πώς θα ήθελες να δεις τον Λουκά στο τέλος της σειράς;Το έχουμε ήδη γυρίσει το τέλος της σειράς (γελάει). Εγώ κατ’ αρχάς δεν φανταζόμουν ότι ο Λουκάς θα κατέληγε ζευγάρι με τη Νόρα. Μου φαινόταν πολύ ενδιαφέρουσα η σχέση της καθαρής φιλίας μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας όπου, ναι, μπορεί να υποβόσκει ένας λανθάνων έρωτας, αλλά δεν βγαίνει πάντα στην επιφάνεια. Τώρα που έγιναν ζευγάρι ίσως το φινάλε αυτό της σειράς, που είναι ήρεμο ως προς τη σχέση του, την οποία πάντα διέπει μια βαθιά αγάπη, είναι το καλύτερο.
- Εσύ θα ήθελες να τους δεις μαζί;Πλέον, όπως έγινε η κατάσταση, ναι, θα ήθελα.
«ΜΑ... ΕΙΜΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ»
- Η αγάπη του κόσμου σε ανέδειξε νικητή στο σόου του ΜEGA «Just the 2 of us». Τι άλλες εκδηλώσεις αγάπης εισπράττεις από τον κόσμο;Πάρα πολλές κάρτες με απίστευτα λόγια και γράμματα και κουκλιά και κάθε είδους δώρα, αλλά η ζεστή αγκαλιά και το χαμόγελο που βλέπω να βγαίνει από την καρδιά του κόσμου είναι το καλύτερο δώρο για μένα.
- Τι απεκόμισες από το «Just the 2 of us»;Γνώρισα πολλούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους και έκανα πολύ καλούς φίλους την Ελένη Φουρέιρα, τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και τον Θεοχάρη Ιωαννίδη, τον οποίο γνώριζα και παλαιότερα. Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου που με αγαπάει.
- Την Ελένη Φουρέιρα όμως, εκτός από φίλη, σου τη χρέωσαν και σύντροφο…Δεν παίζει, ούτε έπαιξε ποτέ κάτι τέτοιο.
- Τραγουδάς πολύ καλά και θα μπορούσες να είσαι ένας πολύ καλός τραγουδιστής. Δεν το σκέφτεσαι αυτό;Μα, είμαι και τραγουδιστής, δεν αποποιούμαι αυτήν την ιδιότητα και, εκτός αυτού, τον χειμώνα που έρχεται θα επικεντρωθώ περισσότερο σε αυτήν την πλευρά, την τραγουδιστική.
- Το τραγούδι θα πηγαίνει παράλληλα με την υποκριτική;Οσο είναι αυτό εφικτό, ναι. Εχουμε ένα κακό εδώ στην Ελλάδα: χαρακτηρίζουμε και βάζουμε ταμπέλες πάντα στους καλλιτέχνες και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ένας καλλιτέχνης μπορεί να έχει δύο ιδιότητες. Γιατί πρέπει να είναι ή το ένα ή το άλλο; Εγώ θα προσπαθήσω όσο μπορώ να τα κάνω και τα δύο.
- Μήπως με το τραγούδι εκφράζεσαι πιο άμεσα;Ναι, είναι αλήθεια αυτό, εκφράζομαι πιο άμεσα και πιο ελεύθερα και χωρίς να το σκεφθώ καν. Είναι μια διεργασία που γίνεται εντελώς αυτόματα. Δεν ξέρω, ίσως φταίει ότι ο ήχος είναι δόνηση και δονείται όλο το σώμα όταν τον παράγεις. Θεωρώ ότι η επικοινωνία με το κοινό γίνεται επίσης πιο άμεση και καταφέρνω να περάσω και να συγκινήσω τον αποδέκτη μου πολύ πιο εύκολα.</p>
- Συμμετείχες σε τρία μιούζικαλ. Στην Αμερική το είδος αυτό είναι δημοφιλές. Εδώ στην Ελλάδα τι γίνεται;Εντοπίζω το πρόβλημα σε δύο παραμέτρους, το ένα είναι ότι οι παραγωγές των μιούζικαλ για να γίνουν σωστά απαιτούν πολύ μεγάλο κεφάλαιο, που στο εξωτερικό καλύπτεται από μεγάλες εταιρείες, όμως εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αυτές οι εταιρείες για να καλύψουν το οικονομικό βάρος. Το μιούζικαλ χρειάζεται θέαμα, χρειάζεται να φλομώσει το μάτι του θεατή. Ο δεύτερος παράγοντας είναι ότι στην Ελλάδα θα έπρεπε να δημιουργηθούν μιούζικαλ με ελληνικά θέματα, με δικά μας ακούσματα, να αφορούν ελληνικές καταστάσεις και να μπορεί ο Ελληνας θεατής να ταυτιστεί με αυτό που βλέπει. Το να μεταφέρονται ξένα ακούσματα που δεν μπορούν να μας ακουμπήσουν εκεί χωλαίνει η κατάσταση και δεν πετυχαίνει.

Τον χειμώνα  στο πλευρό της Μαρινέλλας;
- Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σου σχέδια για την επόμενη χρονιά;Κατ’ αρχάς, θέλω να επικεντρωθώ στα τραγουδιστικά μου και ευελπιστώ ότι μέσα στο φθινόπωρο θα βγει κάποιο single από μένα, ώστε να ξεκινήσει το τραγούδι μου στη δισκογραφία. Η Βίκη Γεροθόδωρου, όταν με γνώρισε, μου είπε: «Ο,τι και να κάνεις, θα είμαι στο πλευρό σου» και νομίζω η συνεργασία μας θα είναι μακρινή.
- Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τον Δημήτρη Μπάση και την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη;Ξεκίνησε πέρυσι μέσω του Γιάννη Τζουανόπουλου, ο οποίος με είχε ακούσει στο αφιέρωμα στη Ρένα Βλαχοπούλου που είχαμε κάνει στο Badminton. Θεώρησε λοιπόν ότι έπρεπε να ξεκινήσει η σχέση μου με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη και αυτό ήταν για μένα μεγάλη τιμή, γιατί το έργο του το λατρεύω και έτυχε αυτές τις συναυλίες να τις κάνουμε με αυτόν τον εξαίρετο τραγουδιστή, τον Δημήτρη Μπάση. Χαίρομαι επίσης πάρα πολύ που στις 19 του Σεπτέμβρη θα ξαναβρεθούμε με τον Δημήτρη, τη Γλυκερία, τη Σοφία Παπάζογλου και την Κατερίνα Παπουτσάκη σε μία ακόμη συναυλία στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο Παγκρήτειο Στάδιο.
- Τον χειμώνα θα βρίσκεσαι στο πλευρό της Μαρινέλλας και της Νατάσας Θεοδωρίδου;Ακόμα είμαστε σε συζητήσεις και δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Ετσι, δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα γι’ αυτό και να αναφερθώ εκτενώς, γιατί ούτε εγώ γνωρίζω τι θα γίνει με μένα. Πάντως, εάν γίνει, θα είναι το σόου του χειμώνα.

«ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΟΤΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΠΟΙΟ SINGLE, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ»
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
«Εχω κάνει απιστίες»

Είσαι χαμηλών τόνων άνθρωπος και γνωρίζουμε λίγα για την προσωπική σου ζωή. Είναι στάση ζωής για σένα;Ναι, γιατί θεωρώ ότι η ιδιωτική ζωή είναι το τελευταίο οχυρό ενός καλλιτέχνη, το οποίο πρέπει να μείνει αλώβητο, έτσι ώστε να μην πληγωθούν ούτε ο καλλιτέχνης ούτε και αυτοί που συμμετέχουν στην προσωπική του ζωή.
- Ο καλλιτέχνης έχει βιώσει τον μεγάλο έρωτα;(Γελάει) Αυτή είναι μια μεγάλη ερώτηση. Τώρα πάντως ξέρω ότι έχω βιώσει στιγμές έρωτα έντονες.
- Είσαι πιστός στις σχέσεις σου;Ως επί το πλείστον, ναι, αλλά δεν μπορώ να σου κρύψω ότι έχω υπάρξει και άπιστος…
- Είσαι μόνος αυτήν την εποχή;Οχι, είμαι πολύ καλά στα προσωπικά μου.
- Πώς καταφέρνεις και διατηρείς τη γραμμή σου σε άψογη φόρμα;Νομίζω ότι απέχω πολύ από το να είμαι σε άψογη φόρμα αυτήν την εποχή, γιατί ένα πρόβλημα στη μέση μου με κράτησε εκτός γυμναστηρίου την προηγούμενη σεζόν. Πάντως, προσπαθώ να γυμνάζομαι τακτικά και να τρέφομαι σωστά και χωρίς υπερβολές.
- Ποιος θα ήταν ο λόγος που θα κατέβαινες στο πεζοδρόμιο για να διαμαρτυρηθείς;Ηδη το έχω κάνει με την κατάσταση που βιώνουμε αυτήν τη στιγμή. Νομίζω ότι φθάσαμε στο αμήν και μάλιστα θεωρώ πως το έργο του Μίκη Θεοδωράκη τώρα είναι πολύ επίκαιρο, όπως και όταν δημιουργήθηκε. Πρέπει να ξεσηκωθούμε από την αποχαύνωση του καναπέ και να πάρουμε λίγο την κατάσταση στα χέρια μας.
- Τι θέλεις να σου συμβεί από εδώ και πέρα;Δεν σταματούν τα θέλω μου. Είμαι από τη φύση μου πολύ φιλόδοξο άτομο και κάθε βήμα που κατακτώ με κάνει να θέλω το επόμενο. Θέλω να αγγίξει περισσότερους αυτό που κάνω και να έχει αντίκρισμα σε περισσότερους ανθρώπους.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΜΟΥ ΑΤΟΜΟ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΔΟΞΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΣΜΑΝΗΣ

Η Κρήτη τιμάει τον Μίκη Θεοδωράκη με μια συναυλία

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Εργοτέλης, σε συνεργασία και υπό την αιγίδα της ΠΑΕ Εργοτέλης τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη, με μία μεγάλη λαϊκή συναυλία την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 21:00 ...Στην συναυλία συμμετέχουν οι Γλυκερία, Δημήτρης Μπάσης ,Σοφία Παπάζογλου ,Παναγιώτης Πετράκης ,Κατερίνα Παπουτσάκη ,Θωμάς Βενάκης και ο λυράρης από τους Άνω-Ασίτες ,Γιώργος Λιαπάκης...
 Ο κρητικής καταγωγής κορυφαίος Έλληνας συνθέτης θα βρίσκεται κοντά μας και θα λαμπρύνει με την παρουσία του τη συναυλία που θα δώσει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με αποσπάσματα από το πλούσιο έργο του.


 Τραγούδια αγαπημένα, σύμβολα των αγώνων για την ελευθερία,που σημάδεψαν τους Έλληνες και τραγουδιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο. Μη χάσετε αυτή τη μεγάλη γιορτή τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011.

Δημοσίευμα Λοιπόν


Πρεμιέρα-τελικά-στις 3/10

Ημερομηνία: 30/08/2011

Αποκλειστικό : Αυτό και αν είναι ευχάριστη είδηση ! Λιγοστεύει ο χρόνος...αγωνίας για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του τελευταίου κύκλου των ''Μυστικών της Εδέμ'' καθώς το κανάλι αποφάσισε αντί για τις 17 Οκτώβρη που ήταν προγραμματισμένο μέχρι τώρα να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 19.00 ακριβώς. Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 45 φουλ στις συγκλονιστικές εξελίξεις επεισόδια μας περιμένουν από τις αρχές του Οκτώβρη στη συχνότητα του Mega, συν άλλα δύο που θα αποτελέσουν την τηλεταινία-φινάλε της δημοφιλούς σειράς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η σειρά να κατεβάσει αυλαία στις αρχές του Δεκεμβρίου και όχι κοντά στα Χριστούγεννα όπως ήταν προγραμματισμένο.

Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί, το μοντάζ των 47 επεισοδίων επίσης και τα στελέχη του σταθμού δεν θέλουν με τίποτα να παρατείνουν την αγωνία των τηλεθεατών στην έναρξη της σεζόν...

Τα τηλεκοντρόλ μας και στον καναπέ λοιπόν..Σε λίγο αρχίζει !

Πηγη: http://www.tvzapping.gr/TvNews/TodayNews/?EntityID=fd31a710-4db5-46f7-a35c-c93d9821f258

Παναγιώτης Πετράκης: «Μ’ έχουν χτυπήσει αλλά δεν έχω απαντήσει»



Ευαίσθητος, συναισθηματικός … ένα καλό παιδί, όπως τον χαρακτηρίζουν όλοι όσοι τον γνωρίζουν καλά. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Πετράκη, ο οποίος έχει κερδίσει τις καρδιές των τηλεθεατών, όχι μόνο με τις ερμηνείες του στα «Μυστικά της Εδέμ» αλλά και από τη συμμετοχή του στο φιλανθρωπικό reality του Mega «Just the 2 of us». Ο ηθοποιός άνοιξε την καρδιά του σε πρόσφατη συνέντευξη του στο περιοδικό «Τηλεκοντρόλ» και μίλησε για όλα όσα δεν γνωρίζουμε για εκείνον. « Έχω πληγωθεί από τη ζωή μου» είπε ο Παναγιώτης συνεχίζοντας: «Μερικές φορές έχεις μεγαλύτερες προσδοκίες από τους ανθρώπου, από αυτές που μπορούν να φέρουν εις πέρας οι ίδιοι. Άρα, τελικά, μερικές φορές είναι δικό μας το λάθος και όχι των ανθρώπων που μας πληγώνουν. Όταν μου συνέβαινε αυτό θύμωνα πάρα πολύ και κλεινόμουν στον εαυτό μου, όπως συνηθίζω να κάνω όταν πληγώνομαι και σταδιακά απομακρύνομαι. Μπορεί αυτό να δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο βάρος , αλλά δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσουν οι συγκρούσεις. Δεν μπορώ τους καβγάδες και τις εντάσεις. Για αυτό κιόλας δεν έχω πιαστεί στα χέρια με κάποιον. Το θεωρώ πολύ γελοίο. Μ’ έχουν χτυπήσει αλλά δεν έχω απαντήσει».

Πηγη: http://www.gossip-tv.gr/node/130188

Παναγιώτης Πετράκης και Piano duo Επαφές στη Ρόδο! 26.8.2011







ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ, Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΦΩΝΗ

Ο Επιμορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μάκρης ανέλαβε την ευθύνη πραγματοποίησης συναυλίας που δόθηκε στο πολιτιστικό και αθλητικό πάρκο της πόλης, την Τρίτη 2 Αυγούστου. Παραβρέθηκε ο πρόεδρος Γιάννης Δημητριάδης και ο ακούραστος μάνατζερ Δημήτρης Γεωργάτος που είχε όλη την ευθύνη της βραδιάς.
Συναυλία: «Ωραίες μουσικές χωρίς περιορισμούς» τη βάφτισαν και κυριολεκτούσαν.
Πρωταγωνιστής, ένα νέο κι εμφανίσιμο παλικάρι με χαρακτηριστικό γνώρισμα το γέλιο που ζωγραφίζεται ανελλιπώς, στα χείλη του, γεμάτο όνειρα και πεποίθηση για αυτό που κάνει. Παναγιώτης Πετράκης τ’ όνομά του, και η γνωριμία του από τη γνωστή τηλεοπτική σειρά «Τα μυστικά της Εδέμ». Μια φωνή ανάμικτη από μέταλλο-κρύσταλλο και βελούδο, άγγιζε της πλέον ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας και με το πλούσιο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, ξεσήκωνε τους θεατές που κρατούσαν σεκόντο.
Κ.Μ.

Πηγη: http://www.dhmoths.gr/the-newspaper/culture-entertaiment/65-events/627-panagiotis-petrakis

"Τα μυστικά της Εδέμ" απέκτησαν αέρα... Ανατολής !

νατολίτικο αεράκι έχει φυσήξει τον τελευταίο καιρό στα "Μυστικά της Εδέμ" !
 Ενα αεράκι το οποίο κατάφερε να "ταξιδέψει" την καθημερινή σειρά του Mega μέχρι και το Ντουμπάι, το Ιράν, το Ιράκ και τα Αραβικά Εμιράτα, αναστατώνοντας κι εκεί τα μάλλα τους τηλεθεατές που αγαπούν τις σαπουνόπερες !

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό; Η παρέα της Φεγγαρόπετρας άρχισε να και μιλάει και... φαρσί ! Τι εννοώ μ ΄αυτό που σας λέω; Η σειρά μεταδίδεται απο ένα κανάλι που έχει την έδρα του στο Ντουμπάι, η επωνυμία του είναι "Φαρσί TV" και εκεί χρησιμοποιείται η διάλεκτος "φαρσί", με την οποία έχει μεταγλωτιστεί και η σειρά.
tlife

Αφίσα Παναγιώτη Πετράκη και Piano Duo Επαφές


Παναγιώτης Πετράκης Μιλάει για το τέλος των «Μυστικών της Εδέμ»

18.08.201110:40

Παναγιώτης Πετράκης

Μιλάει για το τέλος των «Μυστικών της Εδέμ»

Παναγιώτης Πετράκης new
Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του τέταρτου και τελευταίου κύκλου των «Μυστικών της Εδέμ». Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό Mega», την Πέμπτη, ο πρωταγωνιστής της σειράς Παναγιώτης Πετράκης μίλησε για τις εξελίξεις της τελευταίας σεζόν, αλλά και για το πώς ο ίδιος αισθάνθηκε με το τέλος των γυρισμάτων.

«Υπάρχουν ανατροπές στη ζωή του Λουκά (σ.σ.: ο χαρακτήρας που ο ίδιος υποδύεται στη σειρά). Προσπαθεί να μάθει γιατί του έχουν συμβεί όσα του έχουν συμβεί, γιατί του έχουν πει ψέματα για τη ζωή του και τους γονείς του και έχει μια τρελή διαμάχη με τον Ρούσσο, τον μέντορά του» αποκάλυψε ο Παναγιώτης σχετικά με όσα θα δούμε από τον Οκτώβριο, ενώ όταν ρωτήθηκε αν τελικά η παρέα θα καταφέρει να παραμείνει ενωμένη, απάντησε: «Αυτός ήταν και ο αρχικός καμβάς της ιστορίας, οπότε, ναι. Και αυτή ήταν και η διαφορά νομίζω με ό,τι άλλο έχουμε δει μέχρι στιγμής στην τηλεόραση, ότι ο κεντρικός άξονας της ιστορίας ήταν ο θεσμός της φιλίας και το πόσο σημαντική είναι αυτή στη ζωή μας».

Τέλος, σχετικά με τα συναισθήματά του για την ολοκλήρωση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού κύκλου στη ζωή του, ο ηθοποιός απάντησε: «Ευτυχώς κρατήθηκα και δεν έκλαψα! Αν και στο τελευταίο γύρισμα η αλήθεια είναι ότι ένιωθα ένα μαχαίρι στο στομάχι. Ακόμα νομίζω ότι δεν έχω συνειδητοποιήσει πόσο θα μου λείψει. Από Οκτώβριο θα το καταλάβω, όταν θα βλέπω τη σειρά».

Τραγούδησαν Μίκη 16.8.2011

Δύο από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς τους ελληνικού θεάματος ερμήνευσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Βραχάτι, με αφορμή τα 86α γενέθλια του συνθέτη. Η Κατερίνα Παπουτσάκη και ο Παναγιώτης Πετράκης μοιράστηκαν με τους αναγνώστες του περιοδικού ΕΓΩ! Weekly τα συναισθήματά τους για αυτή τη συγκινητική εμπειρία.
Κατερίνα Παπουτσάκη
Πώς αισθάνεστε που τραγουδάτε Μίκη Θεοδωράκη;
Είναι μεγάλη μου τιμή. Τον άκουγαν οι γονείς μου. Έχω μνήμες. Είναι περασμένα στο DNA μου αυτά τα τραγούδια.

Πώς νιώσατε την πρώτη φορά που βρεθήκατε δίπλα του;
Δεν ήταν σχεδιασμένο. Απλώς βρέθηκα στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου που ήταν αφιερωμένη στον Θεοδωράκη, είπα ένα τραγούδι και μου ζητήθηκε να τραγουδήσω στη συναυλία του, πέρυσι, για τα 85 χρόνια του. Στο
Βραχάτι, ήταν η δεύτερη φορά που συναντηθήκαμε.

Τι σας είπε όταν βρεθήκατε από κοντά;
Εισέπραξα πολύ θετικά σχόλια. Αισθάνομαι δέος απέναντί του.

Είχατε άγχος αρχικά;
Είχα πάρα πολύ άγχος. Σαφώς ήταν πολύ μεγάλη ευθύνη να αντεπεξέλθω όσο καλύτερα μπορούσα σε αυτό που μου ανέθεσαν.

Ποιο τραγούδι του σας αγγίζει περισσότερο;
Η «Αυλή», που μου δόθηκε η ευκαιρία να το τραγουδήσω και στη συναυλία. Έχει υπέροχους στίχους και μιλά για τους ανθρώπους που στάλθηκαν στην εξορία και τους βασανιστές τους. Αφηγείται αυτή την αθλιότητα στην οποία υποβάλλονταν οι άνθρωποι τότε από τους φασίστες.
Παναγιώτης Πετράκης
Πώς νιώθετε που τραγουδήσατε Μίκη Θεοδωράκη;
Μια σπάνια ολοκλήρωση. Είναι η μουσική που άκουγα από παιδί και τη λατρεύω.

Πώς ήταν στη μεταξύ σας επαφή;
Μου έχει πει ιδιαίτερα καλά λόγια, που όταν τα ακούς από έναν Θεοδωράκη, δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο. Είναι πολύ γλυκός και φιλικός, έχει απίστευτη οξυδέρκεια. Με εκπλήσσει η μνήμη του. Θυμάται απίστευτες λεπτομέρειες. Όταν συναντιόμαστε, μαθαίνω πολλά.

Μιλήστε μου για την πρώτη σας συνάντηση.
Ήταν στην εκπομπή «Στην υγειά μας», πέρυσι. Ένιωσα πολύ μεγάλο δέος. Είχα αρκετό άγχος, αλλά η ενθάρρυνσή του ήταν έντονη, οπότε με έκανε να αισθανθώ πολύ καλά.

Υπάρχει κάτι που έχετε κρατήσει από εκείνον;
Μια συνάντησή μας, τον Οκτώβριο, στο σπίτι του. Ακούγαμε παρέα μουσική και μου φαινόταν τόσο περίεργο να κάθομαι δίπλα στο Θεοδωράκη και να ακούω μαζί του μουσική. Ήταν σαν όνειρο!

Ποιο τραγούδι του αγαπάτε περισσότερο;
Την «Όμορφη πόλη».

Πηγη: http://www.myself.gr/Article/Papoutsaki-Petrakis-Theodorakis/95-11269.html

Σε mood διακοπών 05-08-2011

Παναγιώτης Πετράκης
Εντός των τειχών: «Θα πάω σε ένα πανέμορφο εξωτικό νησί που λέγεται... Χαλάνδρι, σε ένα πεντάστερο υπέροχο τουριστικό θέρετρο, που είναι το... κρεβάτι μου. Δυστυχώς, δεν έχω περιθώριο χρόνου να ταξιδέψω ούτε καν για δύο ημέρες».

Πηγη:Τηλεκοντρόλ

Στη συναυλία για τα 86α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι! tralala.gr

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 23:35
Ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού Εγώ Weekly και ο δημοσιογράφος Γιάννης Βίτσας, βρέθηκαν στο Βραχάτι Κορινθίας, για να παρακολουθήσουν τη συναυλία που έδωσαν προς τιμήν του ο Παναγιώτης Πετράκης, η Κατερίνα Παπουτσάκη και η Σοφία Παπάζογλου!
Ο Παναγιώτης Πετράκης λέει ότι νιώθει: «Μία σπάνια ολοκλήρωση. Είναι η μουσική που άκουγα από παιδί και τη λατρεύω».

Χαρακτηρίζει τον Μίκη Θεοδωράκη πολύ γλυκό και φιλικό με απίστευτη οξυδέρκεια ενώ : «Μου χει πει ιδιαίτερα καλά λόγια, που όταν τα ακούς από έναν Θεοδωράκη, δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο».

Το αγαπημένο τραγούδι του είναι η «Όμορφη Πόλη», ενώ η πρώτη του συνάντηση με τον μεγάλο μας συνθέτη έγινε πέρσι στην εκπομπή «Στην υγειά μας» : «Ένιωσα πολύ μεγάλο δέος. Είχα αρκετό άγχος, αλλά η ενθάρρυνσή του  ήταν έντονη, οπότε με έκανε να αισθανθώ καλά».
Η Σοφία Παπάζογλου αποκαλύπτει πως και πέρσι είχε τραγουδήσει στα γενέθλια του κυρίου Θεοδωράκη στο Λυκαβηττό: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα».
Νιώθει πολύ τυχερή που συνεργάζεται μαζί του και που λέει τα τραγούδια που τόσο λατρεύει: «Είναι πολύ ζεστός. Έχει πολύ έντονο χιούμορ και μία παιδικότητα. Είναι πολύ γλυκός άνθρωπος. Είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο της μουσικής ιστορίας του τόπου μας».
Η Κατερίνα Παπουτσάκη αισθάνεται μεγάλη τιμή, καθώς τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη είναι περασμένα στο Dna της.
Η πρώτη τους συνάντηση έγινε πέρσι στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου: «Είπα ένα τραγούδι και μου ζητήθηκε να τραγουδήσω στη συναυλία του, πέρυσι, για τα 85 χρόνια του. Στο Βραχάτι, ήταν η δεύτερη φορά που συναντηθήκαμε».

Και ή ίδια αισθάνεται δέος απέναντί του, καθώς έχει εισπράξει πολύ θετικά σχόλια.

Το τραγούδι που την αγγίζει περισσότερο είναι η «Αυλή» γιατί: «Έχει υπέροχους στίχους και μιλά για τους ανθρώπους που στάλθηκαν στην εξορία και τους βασανιστές τους. Αφηγείται αυτή την αθλιότητα στην οποία υποβάλλονταν οι άνθρωποι από τους φασίστες».

Από την Αριάδνη Στεφανίδου

Συναυλία για τα 86α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι 4-10.8.2011


Παναγιώτης Πετράκης και Piano duo Επαφές στη Νέα Μάκρη! 2.8.2011