Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Στο φως όλα τα... μυστικά της Εδέμ!


Η παρέα της φεγγαρόπετρας αποκαλύπτεται! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της τρίτης σεζόν των «Μυστικών της Εδέμ» που αναμένεται για μια ακόμα φορά να καθηλώσει τους fans της σειράς με τις εξελίξεις και το μοναδικό φινάλε της.

«Ολα τα μυστικά θα βγουν στο φως, δεν θα μείνει τίποτα κρυφό και όποιος πρέπει να πληρώσει το τίμημα των πράξεων του, θα το πληρώσει» αποκαλύπτει στην «Espresso» ο σεναριογράφος της σειράς Γιώργος Κυρίτσης.

Τα νέα επεισόδια της σειράς έχουν γυριστεί και οι συντελεστές της κρατούν εφτασφράγιστο μυστικό τις ραγδαίες εξελίξεις των «Μυστικών». Σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό η πρεμιέρα της σειράς θα γίνει τέλη Οκτωβρίου με την τηλεοπτική παρέα να γυρνά στις οθόνες μας πανέτοιμη για δράση, αλλά και πολλές αλήθειες. Και μπορεί κάποιους να τους γνωρίσαμε νέους, ελεύθερους και ωραίους αλλά θα δεσμευτούν και θα μεγαλώσουν. Οπως μαθαίνουμε, θα δούμε την πορεία των κεντρικών ηρώων της σειράς 15 χρονιά μετά στην πιο ώριμη και δημιουργική ηλικία τους.

Παράλληλα, όλα τα «άπλυτα» θα βγουν στη φόρα και η λύτρωση για αρκετούς ήρωες θα έρθει. Σε αυτό θα βοηθήσει και η εμφάνιση του άνδρα-μυστήριο, που ενσαρκώνει ο Γιώργος Κυρίτσης και που είδαμε στο φινάλε του δεύτερου κύκλου. Ο «Αραβαντινός» (Γιώργος Κυρίτσης), πατέρα του «Λουκά» (Παναγιώτη Πετράκη), θα έρθει ξανά και θα προκαλέσει σε κάποιους μεγάλα προβλήματα, ενώ σε κάποιους άλλους ικανοποίηση και ανακούφιση.

Ο «Ρούσσος» (Δάνης Κατρανίδης), ο μεγαλοδικηγόρος που τους κρατά όλους στο χέρι, με το που βλέπει μπροστά του τον Αραβαντινό λιποθυμά και παθαίνει έμφραγμα, μιας και όλοι τον είχαν για νεκρό. Επίσης, την εμφάνιση του θα κάνει και ο γιος του Λουκά και της Νταίζης (Μαριάννα Πολυχρονίδη), που θα ερμηνεύσει ο Θεοχάρης Ιωαννίδης, δίνοντας μια άλλη διάσταση των
ν γεγονότων.

Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε στη σειρά θα έχουμε επίσης γάμο, αλλά και εγκυμοσύνη. Η «Εύα» (Φαίη Ξυλά) με τον «Λευτέρη» (Βασίλη Μπισμπίκη) παντρεύονται αφού πρώτα η σχέση τους περνά από σαράντα κύματα, ενώ η «Μαρίλια» (Μαιρλύν Διονά) πετάει στα σύννεφα καθώς μαθαίνει πως είναι έγκυος. Μόνο που η χαρά της δεν θα κρατήσει πολύ καθώς θα υπάρξουν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της.

Ασχημες, όμως, θα είναι οι εξελίξεις και για τη «Μελίτα» (Χρύσα Παπά) η οποία κολλημένη σε έναν έρωτα χωρίς ανταπόκριση βρίσκεται στα όρια της τρέλας.

Μερικές από τις ραγδαίες εξελίξεις των «Μυστικών» που αναμένεται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού μέχρι και το φινάλε, που προγραμματίζεται για τα Χριστούγεννα, πάντα από τη συχνότητα του Mega.


ΤΕΤΑ ΤΣΕΤΣΕΚΟΥ

Ιντεραμέρικαν: Μια συναυλία – γιορτή για τα 86α γενέθλια του Μίκη


Η μουσική βραδιά του περασμένου Σαββάτου στο Βραχάτι Κορινθίας συγκέντρωσε το κοινό που πραγματικά ταιριάζει στο Μίκη Θεοδωράκη: ένα παλλόμενο από τη συγκίνηση της στιγμής, ηλεκτρισμένο από τα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη πλήθος.
Περισσότεροι από 3.000 απλοί άνθρωποι κάθε ηλικίας πλημμύρισαν, κυριολεκτικά, την παραλία Βραχατίου για να γιορτάσουν, μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», τα 86 χρόνια του Μίκη –τα έκλεισε στις 29 Ιουλίου- που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί με τη φυσική παρουσία του, αλλά είναι βέβαιο πως με το μυαλό και την ψυχή ήταν εκεί.
Η Σοφία Παπάζογλου, ο Παναγιώτης Πετράκης και η Κατερίνα Παπουτσάκη τραγούδησαν με ένταση, πάθος και πλούσιο συναίσθημα σε ένα πρόγραμμα μακράς διαρκείας τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, από το «Περιγιάλι το κρυφό» μέχρι το «Χελιδόνι», τον δεύτερο εθνικό μας ύμνο όπως σχολίασε και ο Πετράκης. Ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός του κοινού που το μπιζάρισμα κράτησε την ορχήστρα και τους μουσικούς ένα μισάωρο επιπλέον στη σκηνή.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με τη χορηγική υποστήριξη της INTERAMERICAN, που σταθερά βρίσκεται κοντά στην προσπάθεια της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» να μεταλαμπαδεύσει το μουσικό έργο του Μίκη στις νεότερες γενιές.
Και πραγματικά στα βότσαλα της παραλίας, μπροστά στην εξέδρα, κάθονταν και σιγοτραγουδούσαν τους μεγάλους Έλληνες ποιητές πολλά παιδιά. Χορηγικά, επίσης, συνέδραμαν την εκδήλωση η MOTOR OIL HELLAS και η AVIN.
Μακάρι, όπως φώτισαν τον ουρανό πάνω από το Βραχάτι τα αθάνατα –και πάντοτε ιδιαιτέρως επίκαιρα- τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη το βράδυ του Σαββάτου, να φωτίζουν όλον τον ουρανό της Ελλάδας. Αγαπημένε Μίκη, χρόνια πολλά και χρόνια καλύτερα με σένα, για όλους μας.


Μίμης Πλέσσας: «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές» στο Badminton


Μίμης Πλέσσας: «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές» στο Badminton
7 & 8 Οκτωβρίου 2011
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

Μελίνα Ασλανίδου, Δάκης, Σπύρος Κλείσσας, Βασίλης Λέκκας, Κώστας Μακεδόνας, Μπέσσυ Μάλφα, Νάντια Μπουλέ, Ιώ Νικολάου, Δέσποινα Ολυμπίου, Παναγιώτης Πετράκης, Εύη Σιαμαντά, 3G’s, Φωνητικό Σύνολο «Εν Φωναίς»

Σάββατο 8 Οκτωβρίου
Ρίτα Αντωνοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Λάμπρος Καρελάς, Σπύρος Κλείσσας, Fide Koksal, Γιάννης Κούτρας, Maria Markesini, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αναστασία Μουτσάτσου, Ιώ Νικολάου, Γιώργος Περρής, The Burger Project,  Χορωδία Ambitus Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης, Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Μέρος των εσόδων θα δοθούν στο «Μαζί για το Παιδί»
Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες Συνθέτες και ο πολυγραφότερος συνθέτης του Ελληνικού Κινηματογράφου, θα κλείσει το Φεστιβάλ «Στο πανί και στο γυαλί» που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία από τις αρχές Ιουνίου ως το τέλος Σεπτεμβρίου στο Προαύλιο του Badminton, με δυο μεγάλες συναυλίες στις 7 και 8 Οκτωβρίου στο Θέατρο του Badminton. Κάτω από τον τίτλο «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές», θα ακουστούν τα αειθαλή και πολυαγαπημένα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, που βρίσκονται στο στόμα και τις καρδιές ανθρώπων από όλες τις γενιές και ηλικίες.
Στις δύο αυτές παραστάσεις θα ξεδιπλωθεί όλη η ευαισθησία, η τόλμη και η μελωδικότητα τραγουδιών που σημάδεψαν τον Ελληνικό Κινηματογράφο και όχι μόνο και ανέδειξαν κορυφαίους ερμηνευτές, καθώς και η σύγχρονη, σημερινή εκτέλεσή τους, από τραγουδιστές, σολίστες και συγκροτήματα που ταξιδεύουν το ρεπερτόριο του κορυφαίου μας συνθέτη διεθνώς. Συνοδοιπόροι του, αγαπημένοι καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς, τραγουδοποιοί, λαϊκοί ερμηνευτές, διεθνείς τραγουδιστές και σολίστες, ηθοποιοί,  performers,  συγκροτήματα, φωνητικά σύνολα και χορωδίες και μια εξαίρετη λαϊκή ορχήστρα.
Στις δύο αυτές παραστάσεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει, τόσο τα τραγούδια που έχει λατρέψει από το ρεπερτόριο αυτού του μεγάλου συνθέτη και που θα αποδώσουν διαφορετικοί ερμηνευτές τις δύο ημέρες, όσο και την jazz πλευρά του, την ethnic πλευρά των τραγουδιών του, αγαπημένα τραγούδια που μεταφράστηκαν και τραγουδήθηκαν σε ξένες γλώσσες, μικρά αφιερώματα σε μορφές που σημάδεψαν τον Ελληνικό Κινηματογράφο, αλλά και αναπάντεχες μεταφορές τραγουδιών του από cover bands όπως οι Burger Project, αλλά και από το σημερινό jazz trio του Μίμη Πλέσσα, τους 3G’s.

Ορχήστρα “Μίμης Πλέσσας”
Νάσσος Σωπίλης – πλήκτρα / διεΠΟΛΥύθυνση ορχήστρας
Γιώργος Παχής – μπουζούκι
Νίκος Κατσίκης – μπουζούκι
Πάνος Δέρβος – πλήκτρα / programming
Δημήτρης Στασινός – μπάσο
Χρήστος Περτσινίδης – κιθάρες
Γιάννης Καλκάνης – τύμπανα
Σώλης Μπαρκή – κρουστά

“3G’s”
Μίμης Πλέσσας – πιάνο
Αντώνης Λαδόπουλος – σαξόφωνο
Βασίλης Ρακόπουλος – κιθάρα

Μίμης Πλέσσας: Ενορχήστρωση / διδασκαλία/ διεύθυνση ορχήστρας / σολίστ πιάνου
Μέρος των εσόδων από τις δύο συναυλίες θα δοθούν στο «Μαζί για το Παιδί»

Διεύθυνση παραγωγής: Artway - Technotropon
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λουκίλα Καρρέρ
Επιμέλεια παραγωγής: Έλλη Ρουμπέν – Αναστασία Παπαγεωργίου
Διεύθυνση σκηνής – Επιμέλεια ήχου: Δημήτρης Ιωαννίδης

Ηχολήπτης F.O.H.: Βασίλης Τσοβάρας
Ηχολήπτης monitor: Τόλης Κουδέρης
Φωτισμοί: Azaad Χαραλάμπους 
INFO
Παραγωγή – Διοργάνωση: Artway – Technotropon & ADaM Productions
Καλλιτεχνική διεύθυνση φεστιβάλ “Στο πανί και στο γυαλί”: Μιχάλης Κουμπιός
Τιμές εισιτηρίων: 15 Euro, 20 Euro, 30 Euro, 40 Euro και 50 Euro.
Προπώληση και κρατήσεις εισιτηρίων στο 210 8840600, στα Public και στο www.ticketnet.gr
Artway – Technotropon: Τηλ. 210 5157977, www.liveartway.com, info@liveartway.com
Badminton Theatre: Ολυμπιακό Πάρκο Γουδή, τηλ. 2111010000, www.badmintontheatre.gr

Πηγη: http://www.e-orfeas.gr/news/sponsoring/4124.html

Σας αποκαλύπτουμε όλα τα... "Μυστικά" από τα ολοκαίνουργια επεισόδια της καθημερινής σειράς του Mega tlife.gr


01.08.2011 | 16:05
Νάνσυ Νικολαΐδου
Η καταιγιστική δράση, οι συνεχείς ανατροπές και οι εκπλήξεις, όπως επίσης και το αμείωτο σασπένς μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του τρίτου κύκλου των "Μυστικών της Εδέμ".
Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, η καθημερινή σειρά του Mega ρίχνει οριστικά αυλαία και το συγγραφικό δίδυμο των Ακρίτα-Κυρίτση υπόσχεται να μας προσφέρει έναν ολοκαίνουργιο κύκλο επεισοδίων, ο οποίος θα... κόβει την ανάσα!
Κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, όλα τα μυστικά θα βγουν σιγά σιγά από το σκοτάδι και θα έρθουν στο φως, αφού με αυτόν τον τρόπο όλοι οι ήρωες θα βρουν τη λύτρωση, την κάθαρση...
Η σειρά θα ξεκινήσει κάπου εκεί περί τα τέλη του Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη -μπορεί και μέσα Οκτώβρη, ακόμα τίποτα δεν έχει αποφασιστεί- με έναν άγνωστο από το παρελθόν να κάνει την εμφάνισή του. Αυτός ο άγνωστος δεν είναι άλλος από τον άνδρα-μυστήριο τον οποίο είδαμε για λίγο στο φινάλε του δεύτερου κύκλου, στο μαιευτήριο, την ημέρα όπου η "Νόρα" και ο "Λουκάς" έφερναν στον κόσμο την κόρη τους.

Η εμφάνιση αυτού του άνδρα στη ζωή της παρέας της Φεγγαρόπετρας θα αποδειχθεί καταλυτική. Στην ουσία πρόκειται για έναν άνδρα για τον οποίο όλοι έχουν μιλήσει στο παρελθόν πολύ και όλοι γνωρίζουν καλά. Και γιατί σας το λέω αυτό; Γιατί όπως θα αποδειχθεί, ο άνδρας αυτός δεν είναι άλλος από τον... "Αραβαντινό", από τον πατέρα του "Λουκά", όπου όλοι νόμιζαν μέχρι σήμερα πως είχε δολοφονηθεί, αλλά κανείς δεν είχε καταφέρει να βρει το πτώμα του.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο "Ρούσσος" με το που αντικρίζει τον "Αραβαντινό" -μια και είναι ο μοναδικός που τον αναγνωρίζει ευθύς εξαρχής- χάνει τις αισθήσεις του και λιποθυμά.
Απ΄ ό,τι θα δούμε στα νέα επεισόδια, ο "Ρούσσος" παθαίνει έμφραγμα και μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Ο τρίτος κύκλος ,όμως, επιφυλάσσει δυσάρεστες εξελίξεις και για τη "Μαρίλια", η οποία ενώ πλέει σε πελάγη ευτυχίας που μαθαίνει πως θα γίνει μαμά, στην πορεία διαπιστώνει πως έχει εξωμήτριο κύηση και μπαίνει στο χειρουργείο.
Ασχημα είναι τα μαντάτα, όμως, και για τη "Μελίτα". Η "Μελίτα" για ακόμα μία σεζόν εξακολουθεί να είναι παράφορα ερωτευμένη με τον "Στέφανο", μόνο που αυτός ο έρωτας αυτή τη φορά ξεπερνά όλα τα όρια της λογικής. Η "Μελίτα" παθαίνει εμμονή με τον "Στέφανο" και με τη σχέση που εκείνος διατηρεί με την "Εριέττα", φτάνοντας σε σημείο να κλονιστεί η ψυχική της υγεία και να κινδυνεύσει να χάσει τα λογικά της!
Την ίδια ώρα, ο έρωτας της "Εύας" με τον "Λευτέρη", αφού περάσει πρώτα από σαράντα κύματα και έρθει αντιμέτωπος με απίστευτα σκαμπανεβάσματα, θα τους οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας.
Το ίδιο δεν θα γίνει, όμως, και με τον "Στέφανο" και την "Εριέττα", μια και μπορεί ο έρωτάς τους να... φουντώσει, όμως, αποφασίζουν να μην τον επισημοποιήσουν και με παπά και με κουμπάρο. Πιο αντισυμβατικοί τύποι, γαρ.
Από την άλλη μεριά, η "Νόρα" και ο "Λουκάς" θα δώσουν σε αυτά τα επεισόδια τη δική τους μάχη, προκειμένου να κερδίσουν το... στοίχημα ως γονείς, ενώ εννοείται πως η αγάπη τους θα τους κρατήσει μαζί μέχρι τέλους.
Οσο δε για το αν η σατανική και αδίστακτη "Νταίζη" προσπαθήσει να εκδικηθεί τον "Χρήστο", ο οποίος την πρόδωσε, μια και ήταν τελικά αυτός ο κλέφτης των διαμαντιών; Οχι, η "Νταίζη" αποφασίζει να μην εκδικηθεί τον "Χρήστο", μια και ο "Χρήστος" εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός άνδρας που αγάπησε αληθινά και με πάθος!
Μία εμφάνιση - έκπληξη στα "Mυστικά της Εδέμ" θα πραγματοποιήσει φέτος ο Θεοχάρης Ιωαννίδης. Ο νεαρός ηθοποιός θα εμφανιστεί εκτάκτως στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν, δηλαδή, στο μεγάλο φινάλε και θα υποδυθεί τον... γιο του Λουκά! Ενα παιδί το οποίο θα αποδειχθεί πως έχει έρθει στη ζωή, μετά την ερωτική σχέση που είχε ο Λουκάς με την Νταίζη στο παρελθόν!
 

http://www.tlife.gr/Article/FN/0-40-19979.html
Πηγή: 

Η συναυλία για τα 86 χρόνια του Μίκη ~espressonews.gr


Η συναυλία για τα 86 χρόνια του Μίκη
Με μεγάλο απόντα τον ίδιο, η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» γιόρτασε τα 86 χρόνια του μουσικοσυνθέτη με μια μεγαλειώδη συναυλία στην παραλία Βραχατίου, κοντά στο σπίτι όπου ξεκουράζεται τα καλοκαίρια.

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης λύγισε μετά τον θάνατο του αγαπημένου του φίλου, γείτονα, συνεργάτη και συνοδοιπόρου του στους κοινωνικούς αγώνες, Μιχάλη Κακογιάννη, και θέλησε να μείνει μόνος στο σπίτι του με θέα την Ακρόπολη. Εκατοντάδες θαυμαστές του όμως πήγαν στην προγραμματισμένη συναυλία που δόθηκε το σαββατόβραδο στην παραλία Βραχατίου.

Η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής επετείου, γιόρτασε το γεγονός με τραγούδια αγαπημένα και λατρεμένα από την απύθμενη δεξαμενή της πολύτιμης και ανυπολόγιστης προσφοράς του Μίκη Θεοδωράκη, φορτισμένα με μνήμες.

Η αλήθεια είναι ότι η συναυλία, στην οποία τραγούδησαν η Σοφία Παπάζογλου, ο Παναγιώτης Πετράκης και η Κατερίνα Παπουτσάκη, πρόσφερε σπάνιες στιγμές συγκίνησης και ενθουσιασμού σε όσους παρευρέθηκαν για να ευχηθούν «χρόνια πολλά» στον δημιουργό.

Οταν ακούστηκαν τα τραγούδια «Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ωρωπό» και «Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας», ανέβηκαν ο παλμός και η αγωνιστική διάθεση του κοινού, που σιγοντάριζε τους τραγουδιστές.

Εκεί ήταν η αγαπημένη του Μαργαρίτα, αισθητά αδυνατισμένη και ανανεωμένη, και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της για την αθρόα προσέλευση του κόσμου.


ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

Δείτε βιντεάκια απο την εμφάνιση του Παναγιώτη στο Βραχάτι Κορινθίας 30.7.2011

Πόπη ευχαριστούμε πάρα πολυ!









Συνέντευξη: Παναγιώτης Πετράκης~ Αδέσμευτος Τύπος 28/07/2011

28/07/2011

Συνέντευξη: Παναγιώτης Πετράκης


Της ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ 

Μέχρι και τον «πατέρα» του θα βρει από τη νέα τηλεοπτική σεζόν ο Λουκάς από τα «Μυστικά της Εδέμ»! Ο Παναγιώτης Πετράκης μας μιλά για τη σειρά - φαινόμενο αλλά και για τα όνειρα που μας εκδικούνται όταν δεν τα πραγματοποιούμε.
* Με την ευτυχία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά σας, του Λουκά τον οποίο υποδύεσαι και της Νόρας (Αντιγόνης Δρακουλάκη), καθώς κρατάτε στα χέρια το νεογέννητο κοριτσάκι σας, έπεσε η αυλαία της σεζόν για την επιτυχημένη καθημερινή κοινωνική σειρά του MEGA «Τα μυστικά της Εδέμ»… 
«Είναι μεγάλη η χαρά! Η σειρά θα ξεκινήσει ξανά τον Οκτώβριο και όπως πληροφορούμαι θα ολοκληρωθεί προπαραμονή Χριστουγέννων μ’ ένα συγκλονιστικό φινάλε. Οι ανατροπές στο σενάριο θα είναι αλλεπάλληλες. Το χειμώνα θα ολοκληρωθούν όλες οι διαμάχες μεταξύ των ηρώων αλλά και οι ερωτικές σχέσεις θα πάρουν την τελική τους τροπή. Πάντως κι ο Λουκάς θα έχει περιπέτειες καθώς ο Ρούσσος (Δάνης Κατρανίδης) του έχει κάνει καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και ζητά τη διαγραφή του. Ο Λουκάς όμως θα γνωρίσει και τον πατέρα του, τον Αραβαντινό (Γιώργο Κυρίτση), τον μυστηριώδη κύριο του τελευταίου επεισοδίου που όλοι νόμιζαν δολοφονημένο».
* Το «Νησί» και τα «Μυστικά της Εδέμ» με τα νούμερα τηλεθέασης που κάνουν είναι η απάντηση σ’ όσους λένε ότι δεν χρειάζονται σειρές μυθοπλασίας; 
«Αν δεν υπάρξουν σειρές μυθοπλασίας χάνονται από την τηλεόραση το σασπένς, η συγκίνηση, η χαρά αλλά το κυριότερο χάνεται το μήνυμα. Κάθε συγγραφικό τιμ -εδώ έχουμε την Έλενα Ακρίτα και τον Γιώργο Κυρίτση- περνά ένα μήνυμα μέσω της σειράς που δημιουργεί. Το μήνυμα των «Μυστικών της Εδέμ» είναι ότι στη ζωή αυτό που μετρά είναι οι φίλοι και η παρέα. Γιατί οι φίλοι είναι αυτοί που πάνε γρήγορα στον πόνο και αργά στη χαρά. Η τηλεόραση δεν έχει δημιουργηθεί για να τρέφει μόνο με εύπεπτα πράγματα το κοινό, να το χαζεύει και να μην το κάνει να σκέφτεται ή να προβληματίζεται. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι το τηλεοπτικό κοινό εκπαιδεύεται και όχι μόνο διασκεδάζει»!
* Τα «Μυστικά της Εδέμ» για ποιο λόγο ο κόσμος δεν τα βαριέται; 
«Τη μερίδα του λέοντος σ’ αυτήν την επιτυχία την κρατά το συγγραφικό δίδυμο Ακρίτα – Κυρίτση, που εδώ και τρία χρόνια κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από τη συγκλονιστική πλοκή των ιστοριών».
* Όταν ο κόσμος έρχεται να σε δει στο θέατρο ή όταν σε χαιρετάει στο δρόμο και σου ζητά μια φωτογραφία πώς νιώθεις; 
«Με χαροποιεί απίστευτα που είμαι αποδέκτης τέτοιας αγάπης και χαμογελάω με την καρδιά μου. Είμαι ευγνώμων. Αλλά κυρίως με συγκινούν οι ευχές του. Έχω πάρει τόσες ευχές για να με έχει ο Θεός καλά που πραγματικά μόνο καλή τύχη μπορώ να έχω με τόσα όμορφα λόγια. Αυτή είναι λοιπόν η δύναμη της τηλεόρασης»!
* Τι είναι η Έλενα Ακρίτα για σένα; 
«Από πού ν’ αρχίσω. Της χρωστάω τα πάντα. Ο Λουκάς ως ήρωας ξεκίνησε στην αρχή της σειράς ως συμπρωταγωνιστικός ρόλος και έγινε πρωταγωνιστικός. Η Έλενα είδε ότι εγώ και Αντιγόνη Δρακουλάκη είχαμε απίστευτη χημεία στο γυαλί και μας έκανε ζευγάρι».
* Αυτή η αγάπη του κόσμου σε ανέδειξε και νικητή στο φιλανθρωπικό σόου του MEGA «Just the two of us»;
«Τη νίκη ούτε την περίμενα αλλά ούτε και μ’ ενδιέφερε. Ο στόχος ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ήρωες της ζωής. Τα παιδιά των Special Olympics. Όλα τα άλλα ήταν μηδαμινά. Ωραία, τα χάρηκα τα μπράβο και τα «Παναγιώτη έχεις καλή φωνή», γιατί ένιωθα ότι ο κόσμος με αγαπούσε και με ψήφιζε αλλά μέχρι εκεί».
* Τραγουδάς όμως πολύ καλά. Θα μπορούσες κάλλιστα να ήσουν καλός τραγουδιστής. Γιατί δεν κάνεις την στροφή; 
«Τελείωσα τη Δραματική Σχολή Βεάκη, δούλεψα τέσσερα χρόνια και έφυγα για σπουδές πάνω στο μιούζικαλ, ένα είδος που αγαπάω πολύ, στη Νέα Υόρκη όπου εκεί υπάρχει μεγάλη υποδομή και τεχνική. Η μουσική είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου. Μέσα από το τραγούδι εκφράζομαι όποτε όταν το θέατρο συναντά το τραγούδι και το χορό είναι μεγάλη γιορτή για μένα».
* Φήμες σε θέλουν να προετοιμάζεις την πρώτη σου δισκογραφική δουλειά. Ισχύουν; 
«Ναι. Αυτή τη δουλειά την ετοιμάζω εδώ και δυο χρόνια αλλά έγινε ένα μπέρδεμα με τις δισκογραφικές εταιρείες πάνω στην κρίση και η παραγωγή του καθυστέρησε. Η Βίκυ Γεροθόδωρου έχει γράψει τους στίχους και ο Κώστας Παγιάτης τη μουσική. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχει ωραία τραγούδια».
* Δηλαδή δεν θα γίνεις τραγουδιστής; 
«Το τραγούδι θα πηγαίνει παράλληλα με την υποκριτική. Όσο μπορώ να πηγαίνω παράλληλα και τα δυο θα είμαι ευτυχισμένος. Το τραγούδι που παίζει στους τίτλους των «Μυστικών της Εδέμ» με τίτλο «Τα όνειρα εκδικούνται» το τραγουδάω εγώ κι είναι από την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά. Ήδη μου λένε από το κανάλι ότι ρωτάνε οι τηλεθεατές γι’ αυτό το τραγούδι. Καλό σημάδι».
* Παναγιώτη τα όνειρα εκδικούνται; 
«Αν δεν ξέρεις τι ακριβώς ονειρεύεσαι, τι είναι αυτό που θέλεις, τι είναι αυτό που εύχεσαι ναι… Δεν λένε πρόσεχε τι εύχεσαι για να μην το πάθεις. Επίσης τα όνειρα εκδικούνται όταν τα προδίδεις και δεν εκπληρώνονται»!

Πηγή: http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=44194

Ο Παναγιώτης Πετράκης στο Hip Cafe downtown.gr


Γιώργος Πράσινος • 22/07/2011

Ο Παναγιώτης Πετράκης περνάει ένα μεσημέρι Σαββάτου στο μαγαζί του φίλου του, Παύλου Σταθάκη.

ΣΠΑΓΚΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΓΚΟΡΝΓΚΟΝΤΖΟΛΑ
ΥΛΙΚΑ

• 1 πακέτο σπαγκέτι ολικής άλεσης 
• 100 ραμμ. Προσούτο
• κρέμα γάλακτος
• 30 γραμμ. γκοργκοντζόλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγκέτι.
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο προσούτο,ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος και 30 γραμμ. γκοργκοντζόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σπαγκέτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρονται κατά προτίμηση ζεστά!

BLINIS – ΡΩΣΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ

• 3 αβγά 
• 600 γραμμ. Γάλα
• 600 γραμμ. αλεύρι 
• 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ 
• 1 κουταλάκι αλάτι
* Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αφού φτιάξουμε το μείγμα, ψήνουμε τα blinis σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
2. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μπλέντερ μια κουταλιά γιαούρτι, ένα αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι και λίγο lime.
3. Τέλος, στήνουμε το πιάτο ως εξής: Βάζουμε πάνω από κάθε τηγανίτα λίγη σος, καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο, άνηθο και φρέσκο πιπέρι. Το πιάτο είναι έτοιμο!

ΠΕΡΚΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ

• 1 φιλέτο πέρκα 
• 2 κρεμμύδια 
• 100 γραμμ. λευκό κρασί 
• 100 γραμμ. Κρέμα γάλακτος
• 100 γραμμ. βούτυρο 
• άνηθος
• αλάτι 
• πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβουμε σε ροδέλες ένα κρεμμύδι και τις βάζουμε σε τηγάνι.
2. Από πάνω τοποθετούμε την πέρκα, προσθέτουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε με
καπάκι και σιγοβράζουμε για 6 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ

1. Βράζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 100 γραμμ. λευκό κρασί.
2. Προσθέτουμε 100 γραμμ. Κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα
να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 100 γραμμ. βούτυρο.
3. Ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα πάνω στο ψάρι, ψιλοκομμένο άνηθο και
φρέσκο πιπέρι.


ΖΕΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΛΙΚΕΡ

Βάζουμε 10 φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Βράζουμε 450 γραμμ. γάλα και αφού στύψουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθούν. Λιώνουμε 300 γραμμ. κουβερτούρα με 150 γραμμ. λικέρ πικραμύγδαλο. Τα αναμειγνύουμε όλα μαζί, γεμίζουμε 6 φόρμες και τις βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Petrakis-3

Ο Μ. Πλέσσας στο Badminton


PANI_plessas_teliko1111

Μίμης Πλέσσας

"Τραγούδια που δεν έχουν εποχές"

στο Badminton 


7 & Οκτωβρίου 2011

                                       Παρασκευή 7 Οκτωβρίου                                            Σάββατο Οκτωβρίου
   Ερμηνεύουν κατ’ αλφαβητική σειρά:
                                           Μελίνα Ασλανίδου                                                       Ρίτα Αντωνοπούλου
                                                Δάκης                                                                           Καλλιόπη Βέττα
                                           Σπύρος Κλείσσας                                                         Λάμπρος Καρελάς
                                           Βασίλης Λέκκας                                                            Σπύρος Κλείσσας
                                         Κώστας Μακεδόνας                                                          Fide Koksal
                                           Μπέσσυ Μάλφα                                                            Γιάννης Κούτρας
                                           Νάντια Μπουλέ                                                              Maria Markesini
                                             Ιώ Νικολάου                                                           Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
                                       Δέσποινα Ολυμπίου                                                   Αναστασία Μουτσάτσου
                                     Παναγιώτης Πετράκης                                                           Ιώ Νικολάου
                                           Εύη Σιαμαντά                                                                 Γιώργος Περρής
                                   Σολίστες – Συγκροτήματα                                           Σολίστες – Συγκροτήματα
                                                 3Gs                                                                        The Burger Project
                              Φωνητικά Σύνολα - Χορωδίες                                     Φωνητικά Σύνολα - Χορωδίες
                              Φωνητικό Σύνολο «Εν Φωναίς»                                   Χορωδία Ambitus Λεοντείου
                                                                                               Λυκείου Ν. Σμύρνης
& η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο "Μαζί για το Παιδί" 

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες Συνθέτες και ο πολυγραφότερος συνθέτης του Ελληνικού Κινηματογράφου, θα κλείσει το Φεστιβάλ «Στο πανί και στο γυαλί» που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία από τις αρχές Ιουνίου ως το τέλος Σεπτεμβρίου στο Προαύλιο του Badminton, με δυο μεγάλες συναυλίες στις7 και 8 Οκτωβρίου στο Θέατρο του Badminton.
Κάτω από τον τίτλο «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές», θα ακουστούν τα αειθαλή και πολυαγαπημένα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, που βρίσκονται στο στόμα και τις καρδιές ανθρώπων από όλες τις γενιές και ηλικίες.
Στις δύο αυτές παραστάσεις θα ξεδιπλωθεί όλη η ευαισθησία, η τόλμη και η μελωδικότητα τραγουδιών που σημάδεψαν τον Ελληνικό Κινηματογράφο και όχι μόνο και ανέδειξαν κορυφαίους ερμηνευτές, καθώς και η σύγχρονη, σημερινή εκτέλεσή τους, από τραγουδιστές, σολίστες και συγκροτήματα που ταξιδεύουν το ρεπερτόριο του κορυφαίου μας συνθέτη διεθνώς.
Συνοδοιπόροι του, αγαπημένοι καλλιτέχνες της νεότερης γενιάςτραγουδοποιοί, λαϊκοί ερμηνευτές,διεθνείς τραγουδιστές και σολίστεςηθοποιοί,  performers,  συγκροτήματαφωνητικά σύνολα καιχορωδίες και μια εξαίρετη λαϊκή ορχήστρα.
Στις δύο αυτές παραστάσεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει, τόσο τα τραγούδια που έχει λατρέψει από το ρεπερτόριο αυτού του μεγάλου συνθέτη και που θα αποδώσουν διαφορετικοί ερμηνευτές τις δύο ημέρες, όσο και την jazz πλευρά του, την ethnic πλευρά των τραγουδιών του, αγαπημένα τραγούδια που μεταφράστηκαν και τραγουδήθηκαν σε ξένες γλώσσες, μικρά αφιερώματα σε μορφές του Ελληνικού Κινηματογράφου, αλλά και αναπάντεχες μεταφορές τραγουδιών του από cover bands όπως οι Burger Project, αλλά και από το σημερινό jazz trio του, τους 3G’s.
Ορχήστρα "Μίμη Πλέσσα":
Νάσσος Σωπίλης – πλήκτρα / διεύθυνση ορχήστρας
Γιώργος Παχής – μπουζούκι
Νίκος Κατσίκης – μπουζούκι
Πάνος Δέρβος – πλήκτρα / programming
Δημήτρης Στασινός – μπάσο
Χρήστος Περτσινίδης – κιθάρες
Γιάννης Καλκάνης – τύμπανα
Σώλης Μπαρκή – κρουστά
3Gs 
Μίμης Πλέσσας - πιάνο
Αντώνης Λαδόπουλος – σαξόφωνο
Βασίλης Ρακόπουλος – κιθάρα

Μίμης Πλέσσας
ενορχήστρωση / διδασκαλία/ διεύθυνση ορχήστρας / σολίστ πιάνου


image002
      Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο "Mαζί για το Παιδί"


Τιμές εισιτηρίων: 15 Euro, 20 Euro, 30 Euro, 40 Euro και 50 Euro.

Προπώληση και κρατήσεις εισιτηρίων στο 210 8840600, στα Public,
στα Metropolis και στο www.ticketnet.gr 

Παραγωγή – Διοργάνωση: Artway – Technotropon & ADaM Productions
Διεύθυνση παραγωγής: Artway - Technotropon
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λουκίλα Καρρέρ
Επιμέλεια παραγωγής - Δ. Σχέσεις - Επικοινωνία: Έλλη Ρουμπέν - Αναστασία Παπαγεωργίου 
Διεύθυνση σκηνής - επιμέλεια ήχου: Δημήτρης Ιωαννίδης
Ηχοληψία: Βασίλης Τσοβάρας & Τόλης Κουδέρης

Καλλιτεχνική επιμέλεια φεστιβάλ: Μιχάλης Κουμπιός

Για περισσότερες πληροφορίες:
Artway – Technotropon:
Τηλ. 210 5157977, www.liveartway.cominfo@liveartway.com 

Έλλη Ρουμπέν - erouben@yahoo.gr
Aναστασία Παπαγεωργίου - apapageorgiou2000@yahoo.gr

Badminton Theatre:
Ολυμπιακό Πάρκο Γουδή
Τηλ. 2111010000, www.badmintontheatre.gr 

Βαγγέλης Περάκης - pr.perakis@gmail.com
Μαρία Τσολάκη - maria@adamprods.com