Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Συνέντευξη: Παναγιώτης Πετράκης~ Αδέσμευτος Τύπος 28/07/2011

28/07/2011

Συνέντευξη: Παναγιώτης Πετράκης


Της ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ 

Μέχρι και τον «πατέρα» του θα βρει από τη νέα τηλεοπτική σεζόν ο Λουκάς από τα «Μυστικά της Εδέμ»! Ο Παναγιώτης Πετράκης μας μιλά για τη σειρά - φαινόμενο αλλά και για τα όνειρα που μας εκδικούνται όταν δεν τα πραγματοποιούμε.
* Με την ευτυχία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά σας, του Λουκά τον οποίο υποδύεσαι και της Νόρας (Αντιγόνης Δρακουλάκη), καθώς κρατάτε στα χέρια το νεογέννητο κοριτσάκι σας, έπεσε η αυλαία της σεζόν για την επιτυχημένη καθημερινή κοινωνική σειρά του MEGA «Τα μυστικά της Εδέμ»… 
«Είναι μεγάλη η χαρά! Η σειρά θα ξεκινήσει ξανά τον Οκτώβριο και όπως πληροφορούμαι θα ολοκληρωθεί προπαραμονή Χριστουγέννων μ’ ένα συγκλονιστικό φινάλε. Οι ανατροπές στο σενάριο θα είναι αλλεπάλληλες. Το χειμώνα θα ολοκληρωθούν όλες οι διαμάχες μεταξύ των ηρώων αλλά και οι ερωτικές σχέσεις θα πάρουν την τελική τους τροπή. Πάντως κι ο Λουκάς θα έχει περιπέτειες καθώς ο Ρούσσος (Δάνης Κατρανίδης) του έχει κάνει καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και ζητά τη διαγραφή του. Ο Λουκάς όμως θα γνωρίσει και τον πατέρα του, τον Αραβαντινό (Γιώργο Κυρίτση), τον μυστηριώδη κύριο του τελευταίου επεισοδίου που όλοι νόμιζαν δολοφονημένο».
* Το «Νησί» και τα «Μυστικά της Εδέμ» με τα νούμερα τηλεθέασης που κάνουν είναι η απάντηση σ’ όσους λένε ότι δεν χρειάζονται σειρές μυθοπλασίας; 
«Αν δεν υπάρξουν σειρές μυθοπλασίας χάνονται από την τηλεόραση το σασπένς, η συγκίνηση, η χαρά αλλά το κυριότερο χάνεται το μήνυμα. Κάθε συγγραφικό τιμ -εδώ έχουμε την Έλενα Ακρίτα και τον Γιώργο Κυρίτση- περνά ένα μήνυμα μέσω της σειράς που δημιουργεί. Το μήνυμα των «Μυστικών της Εδέμ» είναι ότι στη ζωή αυτό που μετρά είναι οι φίλοι και η παρέα. Γιατί οι φίλοι είναι αυτοί που πάνε γρήγορα στον πόνο και αργά στη χαρά. Η τηλεόραση δεν έχει δημιουργηθεί για να τρέφει μόνο με εύπεπτα πράγματα το κοινό, να το χαζεύει και να μην το κάνει να σκέφτεται ή να προβληματίζεται. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι το τηλεοπτικό κοινό εκπαιδεύεται και όχι μόνο διασκεδάζει»!
* Τα «Μυστικά της Εδέμ» για ποιο λόγο ο κόσμος δεν τα βαριέται; 
«Τη μερίδα του λέοντος σ’ αυτήν την επιτυχία την κρατά το συγγραφικό δίδυμο Ακρίτα – Κυρίτση, που εδώ και τρία χρόνια κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από τη συγκλονιστική πλοκή των ιστοριών».
* Όταν ο κόσμος έρχεται να σε δει στο θέατρο ή όταν σε χαιρετάει στο δρόμο και σου ζητά μια φωτογραφία πώς νιώθεις; 
«Με χαροποιεί απίστευτα που είμαι αποδέκτης τέτοιας αγάπης και χαμογελάω με την καρδιά μου. Είμαι ευγνώμων. Αλλά κυρίως με συγκινούν οι ευχές του. Έχω πάρει τόσες ευχές για να με έχει ο Θεός καλά που πραγματικά μόνο καλή τύχη μπορώ να έχω με τόσα όμορφα λόγια. Αυτή είναι λοιπόν η δύναμη της τηλεόρασης»!
* Τι είναι η Έλενα Ακρίτα για σένα; 
«Από πού ν’ αρχίσω. Της χρωστάω τα πάντα. Ο Λουκάς ως ήρωας ξεκίνησε στην αρχή της σειράς ως συμπρωταγωνιστικός ρόλος και έγινε πρωταγωνιστικός. Η Έλενα είδε ότι εγώ και Αντιγόνη Δρακουλάκη είχαμε απίστευτη χημεία στο γυαλί και μας έκανε ζευγάρι».
* Αυτή η αγάπη του κόσμου σε ανέδειξε και νικητή στο φιλανθρωπικό σόου του MEGA «Just the two of us»;
«Τη νίκη ούτε την περίμενα αλλά ούτε και μ’ ενδιέφερε. Ο στόχος ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ήρωες της ζωής. Τα παιδιά των Special Olympics. Όλα τα άλλα ήταν μηδαμινά. Ωραία, τα χάρηκα τα μπράβο και τα «Παναγιώτη έχεις καλή φωνή», γιατί ένιωθα ότι ο κόσμος με αγαπούσε και με ψήφιζε αλλά μέχρι εκεί».
* Τραγουδάς όμως πολύ καλά. Θα μπορούσες κάλλιστα να ήσουν καλός τραγουδιστής. Γιατί δεν κάνεις την στροφή; 
«Τελείωσα τη Δραματική Σχολή Βεάκη, δούλεψα τέσσερα χρόνια και έφυγα για σπουδές πάνω στο μιούζικαλ, ένα είδος που αγαπάω πολύ, στη Νέα Υόρκη όπου εκεί υπάρχει μεγάλη υποδομή και τεχνική. Η μουσική είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου. Μέσα από το τραγούδι εκφράζομαι όποτε όταν το θέατρο συναντά το τραγούδι και το χορό είναι μεγάλη γιορτή για μένα».
* Φήμες σε θέλουν να προετοιμάζεις την πρώτη σου δισκογραφική δουλειά. Ισχύουν; 
«Ναι. Αυτή τη δουλειά την ετοιμάζω εδώ και δυο χρόνια αλλά έγινε ένα μπέρδεμα με τις δισκογραφικές εταιρείες πάνω στην κρίση και η παραγωγή του καθυστέρησε. Η Βίκυ Γεροθόδωρου έχει γράψει τους στίχους και ο Κώστας Παγιάτης τη μουσική. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχει ωραία τραγούδια».
* Δηλαδή δεν θα γίνεις τραγουδιστής; 
«Το τραγούδι θα πηγαίνει παράλληλα με την υποκριτική. Όσο μπορώ να πηγαίνω παράλληλα και τα δυο θα είμαι ευτυχισμένος. Το τραγούδι που παίζει στους τίτλους των «Μυστικών της Εδέμ» με τίτλο «Τα όνειρα εκδικούνται» το τραγουδάω εγώ κι είναι από την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά. Ήδη μου λένε από το κανάλι ότι ρωτάνε οι τηλεθεατές γι’ αυτό το τραγούδι. Καλό σημάδι».
* Παναγιώτη τα όνειρα εκδικούνται; 
«Αν δεν ξέρεις τι ακριβώς ονειρεύεσαι, τι είναι αυτό που θέλεις, τι είναι αυτό που εύχεσαι ναι… Δεν λένε πρόσεχε τι εύχεσαι για να μην το πάθεις. Επίσης τα όνειρα εκδικούνται όταν τα προδίδεις και δεν εκπληρώνονται»!

Πηγή: http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=44194

Δεν υπάρχουν σχόλια: