Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Περιλήψεις για τα Μυστικά της Εδέμ απο 9.5.2011 ως 20.5.2011


Επεισόδιο 562 - Ημερομηνία 9/5/2011
Η Αντιγόνη δεν μπορεί να καταλάβει πώς έμαθε ο άγνωστος ότι εκμυστηρεύτηκε στον Στέφανο τον τόπο όπου θάφτηκε ο Αραβαντινός. Ο Στέφανος τής εξηγεί ότι προδόθηκε μόνος του, αφού επισκέφτηκε τον τάφο τού Αραβαντινού. Ο Λουκάς δηλώνει στην Εριέττα ότι δεν πρόκειται να πιέσει τον Στέφανο να μοιραστεί την πληροφορία, καθώς είναι το μόνο όπλο που έχει για να προστατευτεί απέναντι στις απειλές του Πέτρου. Η Μαρίλια συγκρούεται με την Εύα και την Αγγέλα, όταν τους ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει κανέναν σκοπό να ξαναδώσει Πανελλαδικές εξετάσεις. Η Νόρα δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της εταιρείας όπου εργαζόταν. Της ανακοινώνει ότι θέλει να την ξαναπροσλάβει, αλλά εκείνη αρνείται. Η Εύα, με την βοήθεια του Λουκά, μαθαίνει το όνομα και τη διεύθυνση τού άντρα με τον οποίο σχετίζεται η Μαρίλια και ψάχνει τρόπους να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για αυτόν, πριν κάνει τις κινήσεις της. Ο Στέφανος εξομολογείται στην Νόρα ότι η αστυνομία εντόπισε τους κλεπταποδόχους που διοχέτευαν τα διαμάντια στην αγορά. Της λέει ότι και ο ίδιος είχε πουλήσει ένα, όταν βρέθηκε οικονομικά στριμωγμένος.

 Επεισόδιο 563 - Ημερομηνία 10/5/2011Η Νόρα ενημερώνει τον Λουκά ότι ο εισαγγελέας έθεσε στο αρχείο την υπόθεση Ρούσσου. Πιστεύει ότι ο Ρούσσος θα θελήσει να πάρει το αίμα του πίσω. Οι κλεπταποδόχοι, εκτός από το όνομα του Στέφανου, ομολόγησαν και το όνομα του Χατζηβασιλείου. Αυτό θορυβεί την Εριέττα και την βάζει πάλι στο στόχαστρο της αστυνομίας, ως βασική ύποπτη. Ο Στέφανος ζητάει από την Μελίτα να επιβεβαιώσει το άλλοθι του με την Εριέττα. Εκείνη τού λέει ότι θέλει να της το ζητήσει η ίδια. Η Εριέττα αρνείται να ταπεινωθεί για χάρη της. Έτσι, τη λύση δίνει ο Λουκάς. Η Δάφνη μαραζώνει βλέποντας τον Ηλία στο νοσοκομείο, αλλά ο Νικόλας της ζητάει να κάνει υπομονή, καθησυχάζοντας την ότι έκανε το σωστό. Ο Πέτρος εξηγεί στην Στέλλα και στην Αμαλία ότι είναι πρόθυμος να μην κινηθεί σε βάρος των παιδιών, αρκεί να πειστεί ο Λουκάς να του μιλήσει. Η Νόρα, όμως, ξεκαθαρίζει στην Στέλλα ότι δεν θα παρακαλέσουν να τους λυπηθεί. Η Αντιγόνη υπενθυμίζει στον Πέτρο ότι τον έχει στο χέρι. Για αυτό, καλά θα κάνει να μην τολμήσει να βλάψει τον Στέφανο. Ο Ηλίας βλέπει ένα περίεργο όραμα, με έναν άντρα που του υπόσχεται ότι θα γυρίσει στην Εδέμ.


Επεισόδιο 564 - Ημερομηνία 11/5/2011


Ο Νικόλας συμβουλεύει την Δάφνη να μην αναφέρει τίποτα στον Ηλία για την Εδέμ, καθώς είναι απαραίτητο για την υγεία του να ολοκληρώσει την θεραπεία του. Ο Στέφανος, ανήσυχος για τη διαρροή πληροφοριών από τους κλεπταποδόχους, προειδοποιεί την Αντιγόνη να καταχωνιάσει το διαμάντι που έχει στην κατοχή της και να μην το πουλήσει. Το ίδιο συμβουλεύει και ο Πέτρος την Αμαλία, καθώς μια συσχέτιση του ονόματος του με την υπόθεση των διαμαντιών και του φόνου της Άννας θα ήταν καταστροφική. Η Αντιγόνη λέει στην Εύα και στον Λουκά ότι θα τους κάνει ένα δώρο για την βάπτιση του εγγονού της. Η Νταίζη, όμως, διακρίνει ότι η μητέρα της, για κάποιο λόγο, είναι τρομοκρατημένη. Ζητάει από τον Στέφανο να της μιλήσει, μήπως και του εκμυστηρευτεί τι έχει συμβεί. Η Εύα, ύστερα από την υπόθεση της Μαρίλιας, αρχίζει και αποκτά μεγαλύτερη αισιοδοξία, βλέποντας ότι κάποια πράγματα γύρω της αρχίζουν και πηγαίνουν καλύτερα. Την ώρα που ο Πέτρος επιβεβαιώνει στην Στέλλα ότι δεν θα κινηθεί εναντίον των παιδιών και η διαμάχη θα σταματήσει εδώ, ο Λουκάς κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ και προκαλεί τον Πέτρο να πάνε στα δικαστήρια.

 Επεισόδιο 565 - Ημερομηνία 12/5/2011Ο Πέτρος, έξαλλος με τις δηλώσεις του Λουκά, αποφασίζει να δεχτεί την πρόκληση και να φτάσει την διαμάχη τους στα άκρα. Η Αμαλία τού εξηγεί πως μια τέτοια σύγκρουση θα βλάψει και τον ίδιο. Ο Πέτρος, όμως, είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τη φήμη και το όνομα του. Η Νταίζη, με τη βοήθεια του Στέφανου, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο του αγνώστου που τους παρακολουθεί και απειλεί την ζωή τής Αντιγόνης. Η Αμαλία, παρόλο που τα παιδιά έχουν το δίκιο με το μέρος τους, αποφασίζει να σταθεί στο πλάι του Πέτρου. Ο Πέτρος δίνει μια συνέντευξη στην οποία δηλώνει ότι ο Λουκάς υπήρξε ανεπαρκής στην δουλειά του και για αυτό απολύθηκε. Επίσης, αμφισβητεί τη συγγένεια, ανάμεσα στον Λουκά και στην Εριέττα και προβλέπει τη βέβαιη καταδίκη του και την τιμωρία του από το δικηγορικό σύλλογο. Οι δηλώσεις τού Πέτρου προκαλούν τεράστια έκπληξη. Ο Στέφανος σκέφτεται σοβαρά να αποκαλύψει στον Λουκά πού είναι θαμμένο το πτώμα τού Αραβαντινού. Ο Ηλίας πιέζει την Δάφνη να φύγουν από το νοσοκομείο. Ισχυρίζεται ότι ο άγνωστος άντρας τον επισκέφθηκε ξανά και του είπε ότι σύντομα θα γυρίσει και πάλι στην Εδέμ...

 Επεισόδιο 566 - Ημερομηνία 13/5/2011Η μέρα για την βάπτιση του μικρού Άγγελου έχει φτάσει. Οι φίλοι αποφασίζουν να αφήσουν για λίγο στην άκρη τα προβλήματα τους και όλοι μαζί βρίσκονται πλάι στην Εύα, για να γιορτάσουν το ευτυχές γεγονός. Η Μελίτα, τυφλωμένη από την ζήλεια της για την Εριέττα, θεωρεί ότι αυτή είναι που υποκινεί τις εξελίξεις και, με τις ενέργειές της, οδηγεί τον Στέφανο στην καταστροφή. Την ίδια ώρα ο Στέφανος αποφασίζει να ρισκάρει και παίζει το τελευταίο του χαρτί: Αποκαλύπτει στον Λουκά και στην Εριέττα ότι το πτώμα του Αραβαντινού βρίσκεται θαμμένο στον οικογενειακό τάφο των Χατζηβασιλείου. Ο Ηλίας, μέρα με την μέρα, γίνεται όλο και πιο επιθετικός απέναντι στην Δάφνη. Εκείνη πιέζει να γίνουν γρήγορα τα συμβόλαια της αγοράς, ώστε να επιστρέψει ο πατέρας της στην Εδέμ, το συντομότερο. Η Μελίτα εξομολογείται στον Στέφανο ότι, παρά τα όσα έχουν περάσει, η ίδια δεν έχει πάψει να τον αγαπάει. Του ζητάει να δώσουν μια ακόμη ευκαιρία στην σχέση τους, αλλά παίρνει μια απρόσμενη απάντηση. Η Αντιγόνη αποφασίζει να εξηγήσει στον Στέφανο τους λόγους που την οδήγησαν να προχωρήσει στην πώληση της Εδέμ
Επεισόδιο 567 - Ημερομηνία 16-05-2011

Η Αμαλία ενημερώνει τον Πέτρο ότι ο Λουκάς έμαθε πού είναι θαμμένος ο Αραβαντινός και ετοιμάζεται να το καταγγείλει στον Εισαγγελέα. Ο Λουκάς ζητάει από τον Παναγιώτη να αναλάβει μια διακριτική φύλαξη του τάφου του Αραβαντινού, γιατί φοβάται μήπως ο Ρούσσος εξαφανίσει τα στοιχεία. Η παρέα, σε μια προσπάθεια να δημοσιοποιήσει την αλήθεια, αποφασίζει να δημιουργήσει έναν ιστότοπο, με στόχο να πάρει τον κόσμο με το μέρος της. Ο Στέφανος προειδοποιεί τη Νταίζη και τον Χρήστο να προσέχουν διπλά, καθώς κάποιος απείλησε την Αντιγόνη με όπλο, προκειμένου να πουλήσει την Εδέμ. Ο Ηλίας ζητάει επίμονα να φύγει από την κλινική, μιας και ο άγνωστος άντρας που υποτίθεται ότι τον επισκέπτεται τού είπε ότι η Αντιγόνη πούλησε την Εδέμ. Η Δάφνη και ο Νικόλας αρχίζουν πια να πιστεύουν ότι αυτές οι επισκέψεις είναι αληθινές και ότι δεν τις φαντάζεται απλά ο Ηλίας. Ενώ ο Λουκάς ειδοποιείται ότι τα συμβόλαια για την αγορά της Εδέμ είναι έτοιμα για υπογραφή, ο Παναγιώτης τον ενημερώνει ότι η υπηρεσία τον έθεσε σε διαθεσιμότητα επειδή έβαλε φρουρούς στον τάφο του Αραβαντινού.

Επεισόδιο 568 - Ημερομηνία 17-05-2011
Ο Παναγιώτης εξηγεί στον Λουκά ότι ο τάφος είναι πια αφύλακτος και ότι ο ίδιος απομακρύνθηκε από την υπόθεση. Η Δάφνη ζητάει από τον Νικόλα μόλις ολοκληρωθεί η υπογραφή των συμβολαίων, να επιστρέψουν με τον Ηλία στην Εδέμ. Ο Λουκάς ενημερώνει τον Ρούσσο ότι θα αναλάβουν οι ίδιοι τη φύλαξη του τάφου και αν χρειαστεί, θα περιπολούν όλη τη νύχτα. Η Νταίζη είναι πεπεισμένη ότι η φωτογραφία των έξι κρύβει κάποιο μεγάλο μυστικό. Ρωτάει την Αντιγόνη αν γνωρίζει κάτι, αλλά εκείνη αρνείται να δώσει απαντήσεις. Ο Λουκάς ξεσηκώνει τον Νικόλα και περνούν τη νύχτα, περιπολώντας στο νεκροταφείο. Η Νόρα δίνει μια συνέντευξη όπου δημοσιοποιεί την ίδρυση του blog, από το οποίο ο κόσμος μπορεί να ενημερώνεται για τις εξελίξεις της υπόθεσης με τον Ρούσσο. Τα συμβόλαια για την αγοραπωλησία της Εδέμ υπογράφονται. Η Εύα είναι πια η νέα ιδιοκτήτρια. Η Νταίζη πλευρίζει την Αντιγόνη για να της πάρει ένα μέρος των χρημάτων. Η Αντιγόνη, όμως, της εξηγεί ότι από αυτά τα χρήματα δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ. Η Δάφνη ανακοινώνει στον Ηλία ότι επιστρέφουν στην Εδέμ. Η Νόρα ενημερώνεται ότι ο εισαγγελέας έδωσε εντολή εκταφής, για το πτώμα του Αραβαντινού.

 Επεισόδιο 569 - Ημερομηνία 18-05-2011


Η Αμαλία είναι πεπεισμένη ότι η οικογένειά της βαδίζει προς την καταστροφή. Αποφασίζει να προσεγγίσει τη Νόρα και τον Λουκά, μήπως βρουν μια λύση συμβιβασμού, έστω και την ύστατη ώρα. Η Δάφνη ανυπομονεί να γυρίσει στην Εδέμ για να προσέχει και τον Ηλία και ζητάει από τον Νικόλα να μετακομίσουν το συντομότερο δυνατόν. Η Νόρα ενημερώνει τον Λουκά ότι η Αμαλία γυρεύει συμβιβαστική λύση. Ο Λουκάς τής προτείνει να παραδεχτεί δημόσια ο Ρούσσος όλη την αλήθεια για το φόνο και τις υιοθεσίες και να πάρει πίσω όλες τις συκοφαντίες προς τον ίδιο. Ο Πέτρος απειλεί την Αντιγόνη ότι αν πάει στη φυλακή, θα τους πάρει όλους μαζί του. Η Αντιγόνη του λέει ότι αν δεν είχαν καεί τα έγγραφα που υπέγραψε η παρέα της φωτογραφίας, θα τον είχε στο χέρι. Ο Λουκάς ενημερώνει τον Πέτρο ότι, μετά την εκταφή, θα αποσύρει τις μηνύσεις, διότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ο Πέτρος τού απαντάει ότι δεν χρειάζεται τον οίκτο του και τον προκαλεί να μην αποσύρει τις μηνύσεις. Του λέει όμως ότι, έτσι, θα βλάψει και άλλους και θα πρέπει να ζήσει με τις ενοχές. Η Δάφνη απογοητεύεται, διότι βλέπει παρά την επιστροφή στην Εδέμ, η κατάσταση του Ηλία δεν βελτιώθηκε

Επεισόδιο 570 - Ημερομηνία 19-05-2011


Η Εριέττα ανησυχεί πολύ για τον Στέφανο. Ζητάει από τον Λουκά να σταματήσουν όλες τις ενέργειες εναντίον του Ρούσσου, διότι δεν θέλει να του δώσει αφορμή να κινηθεί εναντίον του Στέφανου και να τον στείλει στη φυλακή. Ο Στέφανος προσπαθεί να την καθησυχάσει. Της εξηγεί ότι, πίσω από τον Ρούσσο, βρίσκεται ένα ολόκληρο παράνομο κύκλωμα που δεν θα του επιτρέψει να μιλήσει. Πρόκειται για ανθρώπους που, πάνω από όλα, προασπίζονται τα συμφέροντά τους και δεν αφήνουν ποτέ ατιμώρητο όποιον τους βάλει σε κίνδυνο. Η Νόρα ενημερώνεται ότι η εκταφή του πτώματος του Αραβαντινού αναβάλλεται, για υπηρεσιακούς λόγους. Όλοι υποπτεύονται ότι, πίσω από αυτήν την αναβολή, κρύβεται ο Ρούσσος. Ο Πέτρος, σε μια τελευταία προσπάθεια να προλάβει τις εξελίξεις, επισκέπτεται τον Λευτέρη και την Εύα και τους εξηγεί πως αν ο Λουκάς δεν κάνει πίσω, θα μιλήσει ανοιχτά για όλα, με αποτέλεσμα να βρεθεί και ο Λευτέρης στη φυλακή. Ο Παναγιώτης ζητάει από τον Λουκά να συναντηθούν. Τον πληροφορεί ότι πήρε μετάθεση σε άλλη υπηρεσία. Ο Λουκάς αποφασίζει να του πει όλη την αλήθεια για την υπόθεση των διαμαντιών.

Επεισόδιο 571 - Ημερομηνία 20-05-2011Ο Λουκάς αφηγείται στον Παναγιώτη όλες τις πτυχές της ιστορίας. Ο Παναγιώτης τού αποκαλύπτει ότι είχε φτάσει πολύ κοντά στην αλήθεια. Τον συμβουλεύει να παραμείνουν όλοι σιωπηλοί και του υπόσχεται ότι ο ίδιος θα τον βοηθήσει όσο μπορεί, ώστε να μην την πληρώσουν, στο τέλος, οι αθώοι. Ο Πέτρος απειλεί ανοιχτά τη Νταίζη πως αν δεν τον βοηθήσει με την υπόθεση του Λουκά, θα την εμπλέξει στην υπόθεση των διαμαντιών. Της αποκαλύπτει ότι έχει στα χέρια του ένα dvd που δείχνει τη Νταίζη να τους εκβιάζει. Η Αντιγόνη εξομολογείται στον Στέφανο και τη Νταίζη ότι η περίφημη φωτογραφία απεικονίζει τους έξι να υπογράφουν ένα πρωτόκολλο τιμής, όπου είχαν καταγεγραμμένες όλες τις παράνομες δουλειές τους. Τους λέει, όμως, ότι ύστερα από τη δολοφονία του Αραβαντινού, πήραν την απόφαση να κάψουν όλα τα αντίγραφα αυτού του πρωτοκόλλου. Η Μελίτα επισκέπτεται την Εριέττα και της ζητάει να μην καταστρέψει τον Στέφανο. Η Εριέττα το εκλαμβάνει ως προσβολή και οι δύο γυναίκες μαλώνουν, για μια ακόμη φορά. Η μέρα της εκταφής πλησιάζει και ο Λουκάς λαμβάνει ένα παράξενο προειδοποιητικό σημείωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: