Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Παναγιώτης μιλά στο zougla.gr και στον Ιάσωνα Κυριακού για το καλοκαίρι που μας πέρασε και τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα


Στις διακοπές με τον Παναγιώτη Πετράκη από τα «Μυστικά της Εδέμ»
Κυριακή, 9 Αυγούστου 2009, 21:08

Ιάσωνας Κυριακού

Τον γνωρίσαμε από την καθημερινή σειρά του MEGA, τα «Μυστικά της Εδέμ» και την παρέα της φεγγαρόπετρας. Ηθοποιός, αλλά και ερμηνευτής, καθώς την προηγούμενη σεζόν ανέβασε μαζί με την Νίνα Λοτσάρη με επιτυχία την παράσταση «flosh royal» που το καλοκαίρι ταξίδεψε σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Ποιος είναι όμως ο «ωραίος» των «Μυστικών της Εδέμ» και τι μας εξομολογείται φτιάχνοντας τις βαλίτσες για τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές του διακοπές;

«Διακοπές θα φύγω για 5 μέρες, πριν ξαναρχίσει ο καταιγιστικός ρυθμός των γυρισμάτων για τα «Μυστικά» και των προβών για το «Vendetta» στο Casablanca Music Hall. Αν και δεν είμαι πολύ fan της παραλίας, όταν πηγαίνω, μ’ αρέσει να κολυμπώ όσο μπορώ περισσότερο και να παίρνω κανέναν υπνάκο στη σκιά με καλή μουσική στα ακουστικά μου. Αγαπημένο ποτό στην παραλία θα θεωρούσα έναν καλοφτιαγμένο παγωμένο cappuccino με έξτρα κανέλλα ή έναν φρεσκοστυμένο χυμό.

Ο Παναγιώτης Πετράκης μας αποκαλύπτει τα... μυστικά που θα καθηλώσουν ,όπως και πέρσι τους τηλεθεατές του MEGA.

«Τα γυρίσματα στα «Μυστικά της Εδέμ» ξεκινούν πάλι δυναμικά στις 17 Αυγούστου με πολλές εντάσεις, απρόσμενες εξελίξεις και ανατροπές ήδη από τα πρώτα επεισόδια. Πιστεύω ότι η 2η σαιζόν θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και καθηλωτική και ότι η σειρά θα αποκτήσει ακόμα περισσότερους φανατικούς θαυμαστές. Οι σχέσεις της παρέας της φεγγαρόπετρας εντείνονται και ανατρέπονται, καινούρια πρόσωπα από το παρελθόν διαταράσσουν τις ισορροπίες…

Πόσο εξαντλητικά είναι όμως τα γυρίσματα για μια επιτυχημένη καθημερινή σειρά;

«Τα γυρίσματα είναι επί το πλείστον δεκάωρα, καθημερινά και προχωρούν με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς καθώς πρέπει να βγαίνει όγκος δουλείας ενός επεισοδίου την ημέρα. Αν σκεφτεί κανείς ότι το 80% των γυρισμάτων είναι εξωτερικά καταλαβαίνει για τι άθλο μιλάμε.»

Μια παράσταση που καθήλωσε το κοινό με την Νίνα Λοτσάρη ολοκληρώθηκε. Μια...νέα αρχίζει;

«Με τη Νίνα Λοτσάρη ολοκληρώνουμε την μουσική μας παράσταση «Flosh Royal»:7/9 Τρίπολη, 11/9 Αιξωνή στη Γλυφάδα και 20/9 Κηποθέατρο Παπάγου. Παράλληλα έχουμε ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό της επόμενης παράστασης μας που θα ακούει στο όνομα «Vendetta».

Πηγή:www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=56938&cid=11

Συνέντευξη του Παναγιώτη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv


Τα μυστικά της Εδέμ: Τι δώρο θα φέρει ο Αϊ-Βασίλης;
19-12-2008

Η παραμονή των Χριστουγέννων θα σηματοδοτήσει εξελίξεις που θα φέρουν τους ήρωες αντιμέτωπους με παλιά τους μυστικά.

Ο Λουκάς (Παναγιώτης Πετράκης) θέλοντας να μειώσει την ένταση που υπάρχει στην ατμόσφαιρα καλεί όλη την παρέα στο σπίτι για ρεβεγιόν. Η βραδιά θα αποδειχτεί άκρως ενδιαφέρουσα τη στιγμή που η Δάφνη (Γεωργία Γεωργόνη) θα αποκαλύψει στον Νικόλα (Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος) ότι περιμένει το παιδί του και ο Πέτρος (Δάνης Κατρανίδης) θα γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα του τεστ DNA. Μιλήσαμε με το σεναριογράφο Γιώργο Κυρίτση, ο οποίος μας αποκάλυψε ότι «ο Μάνος (Παναγιώτης Μπουγιούρης) από θύτης γίνεται θύμα αφού η μόλυνση αγγίζει το δικό του παιδί. Έτσι, ο Νικόλας δίνει μάχη με το χρόνο». Το ερώτημα είναι τι θα γίνει την Πρωτοχρονιά. Θα είναι άσχημη ή θα φέρει το δώρο που θέλουν όλοι, ένα ζωντανό παιδί; «Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε μια ουσιαστική αλλαγή στις σχέσεις όλων των ηρώων. Ο Νικόλας προσπαθεί να συνειδητοποιήσει ότι θα γίνει πατέρας και κατορθώνει να σώσει τη μικρή Αννούλα, ενώ παραμονή Πρωτοχρονιάς στο σπίτι της Νόρας (Αντιγόνη Δρακουλάκη) θα αποκαλυφθεί ο αληθινός ρόλος του Στέλιου (Γιώργος Νανούρης). Η Νόρα ετοιμάζει εκδίκηση παρά τις αντιρρήσεις του Λουκά και της Δάφνης, ενώ αργότερα θα αποκαλυφθεί το κίνητρο εκείνου όταν της έκανε πρόταση γάμου. Μέσα σε όλα αυτά, η Εύα (Φαίη Ξυλά) νιώθει απομονωμένη. Τόσο καιρό ήταν η παράνομη σχέση της ιστορίας, όμως από τη στιγμή που ο Μάνος τη βάζει στο σπίτι του, οι ρόλοι τους με τη Μελίτα (Χρύσα Παππά) αντιστρέφονται. Και φυσικά νιώθει απομονωμένη γιατί όλη η παρέα τη θεωρεί υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει προκύψει, ενώ ο Μάνος της ζητά χρόνο για να σκεφτεί τη σχέση τους».

Παναγιώτης Πετράκης
Ο Λουκάς καλεί όλους τους φίλους του στο σπίτι για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν;
Όχι, στην πρόσκληση δεν συμπεριλαμβάνονται ο Μάνος με την Εύα. Καλεί όλους τους υπόλοιπους σε μια προσπάθεια αποφόρτισης του κλίματος που ήδη υπάρχει.

Τα καταφέρνει;
Ναι, τα καταφέρνει, μέχρι τη στιγμή που έρχονται ο Μάνος και η Εύα ζητώντας του τα ρέστα και φυσικά του χαλάνε τη βραδιά.

Ο Λουκάς λειτουργεί ως πυροσβέστης στην παρέα αυτή...
Πάντα ο Λουκάς είναι αυτός που εξισορροπεί τα ζητήματα. Δεν του αρέσει να βγαίνουν τα πράγματα εκτός ελέγχου και να χάνονται οι ισορροπίες.

Ποιο είναι το μυστικό που θα τον ταράξει;
Νομίζω ότι είναι το θέμα της πατρότητας του Νικόλα.

Ο Λουκάς είναι ο τύπος του ψύχραιμου άνδρα. Εσείς;
Ναι, κι εγώ διατηρώ την ψυχραιμία μου. Σπάνια βγαίνω εκτός ορίων, εκτός ελέγχου. Απλά, εγώ δεν μπαίνω συνήθως σε τόσο μεγάλη διαδικασία για να καταφέρω να διορθώσω τα πράγματα.

Ποια είναι τα συναισθήματα για έναν ηθοποιό που παίζει σε καθημερινή σειρά;
Βλέποντας την αντίδραση του κόσμου καθημερινά, στο δρόμο, στο Casablanca Music Hall που δουλεύω, ακόμη και μέσα στο facebook, καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνουμε επηρεάζει πολύ τον κόσμο και συνεπώς έχουμε και μεγάλη ευθύνη. Πιστεύω ότι το επίπεδο του θεάματος που προσφέρουμε είναι πολύ καλό και χαίρομαι που ο κόσμος προβληματίζεται πραγματικά.


Πηγή:www.7merestv.gr/article.php?art_id=28003

Το Tv Zapping.gr γράφει....


Ο ταλαντούχος κύριος Πετράκης

Ημερομηνία: 30/04/2009

Το τηλεοπτικό κοινό τον γνώρισε καλύτερα φέτος ως ''Λουκά'' στα ''Μυστικά της Εδέμ'' του Mega, σε ένα ρόλο κυνικό όσο και κωμικό που τον... απογείωσε. Ωστόσο στα καλλιτεχνικά δρώμενα, ο Παναγιώτης Πετράκης είναι γνωστός και για την μεγάλη του αγάπη στο τραγούδι και στο χορό, που τον ώθησε να πρωταγωνιστήσει σε κάποια επιτυχημένα μιούζικαλ των τελευταίων χρόνων σε γνωστές αθηναϊκές σκηνές.

Μάλιστα, ο ηθοποιός έχει κάνει και ειδικό μεταπτυχιακό πριν από λίγα χρόνια στην Αμερική-και με υποτροφία μάλιστα!-προκειμένου να ειδικευθεί στο μιούζικαλ, που θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα είδη στο θέατρο.

Μεγάλο πάθος του συνιστά, όμως, και το τραγούδι καθώς έχει πραγματοποιήσει τόσο προσωπικές συναυλίες αλλά και συνεργασίες με τη Μαρινέλλα, τον Τάκη Ζαχαράτο κ.α.