Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Η συναυλία για τα 86 χρόνια του Μίκη ~espressonews.gr


Η συναυλία για τα 86 χρόνια του Μίκη
Με μεγάλο απόντα τον ίδιο, η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» γιόρτασε τα 86 χρόνια του μουσικοσυνθέτη με μια μεγαλειώδη συναυλία στην παραλία Βραχατίου, κοντά στο σπίτι όπου ξεκουράζεται τα καλοκαίρια.

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης λύγισε μετά τον θάνατο του αγαπημένου του φίλου, γείτονα, συνεργάτη και συνοδοιπόρου του στους κοινωνικούς αγώνες, Μιχάλη Κακογιάννη, και θέλησε να μείνει μόνος στο σπίτι του με θέα την Ακρόπολη. Εκατοντάδες θαυμαστές του όμως πήγαν στην προγραμματισμένη συναυλία που δόθηκε το σαββατόβραδο στην παραλία Βραχατίου.

Η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής επετείου, γιόρτασε το γεγονός με τραγούδια αγαπημένα και λατρεμένα από την απύθμενη δεξαμενή της πολύτιμης και ανυπολόγιστης προσφοράς του Μίκη Θεοδωράκη, φορτισμένα με μνήμες.

Η αλήθεια είναι ότι η συναυλία, στην οποία τραγούδησαν η Σοφία Παπάζογλου, ο Παναγιώτης Πετράκης και η Κατερίνα Παπουτσάκη, πρόσφερε σπάνιες στιγμές συγκίνησης και ενθουσιασμού σε όσους παρευρέθηκαν για να ευχηθούν «χρόνια πολλά» στον δημιουργό.

Οταν ακούστηκαν τα τραγούδια «Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ωρωπό» και «Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας», ανέβηκαν ο παλμός και η αγωνιστική διάθεση του κοινού, που σιγοντάριζε τους τραγουδιστές.

Εκεί ήταν η αγαπημένη του Μαργαρίτα, αισθητά αδυνατισμένη και ανανεωμένη, και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της για την αθρόα προσέλευση του κόσμου.


ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: