Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Στη συναυλία για τα 86α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι! tralala.gr

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 23:35
Ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού Εγώ Weekly και ο δημοσιογράφος Γιάννης Βίτσας, βρέθηκαν στο Βραχάτι Κορινθίας, για να παρακολουθήσουν τη συναυλία που έδωσαν προς τιμήν του ο Παναγιώτης Πετράκης, η Κατερίνα Παπουτσάκη και η Σοφία Παπάζογλου!
Ο Παναγιώτης Πετράκης λέει ότι νιώθει: «Μία σπάνια ολοκλήρωση. Είναι η μουσική που άκουγα από παιδί και τη λατρεύω».

Χαρακτηρίζει τον Μίκη Θεοδωράκη πολύ γλυκό και φιλικό με απίστευτη οξυδέρκεια ενώ : «Μου χει πει ιδιαίτερα καλά λόγια, που όταν τα ακούς από έναν Θεοδωράκη, δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο».

Το αγαπημένο τραγούδι του είναι η «Όμορφη Πόλη», ενώ η πρώτη του συνάντηση με τον μεγάλο μας συνθέτη έγινε πέρσι στην εκπομπή «Στην υγειά μας» : «Ένιωσα πολύ μεγάλο δέος. Είχα αρκετό άγχος, αλλά η ενθάρρυνσή του  ήταν έντονη, οπότε με έκανε να αισθανθώ καλά».
Η Σοφία Παπάζογλου αποκαλύπτει πως και πέρσι είχε τραγουδήσει στα γενέθλια του κυρίου Θεοδωράκη στο Λυκαβηττό: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα».
Νιώθει πολύ τυχερή που συνεργάζεται μαζί του και που λέει τα τραγούδια που τόσο λατρεύει: «Είναι πολύ ζεστός. Έχει πολύ έντονο χιούμορ και μία παιδικότητα. Είναι πολύ γλυκός άνθρωπος. Είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο της μουσικής ιστορίας του τόπου μας».
Η Κατερίνα Παπουτσάκη αισθάνεται μεγάλη τιμή, καθώς τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη είναι περασμένα στο Dna της.
Η πρώτη τους συνάντηση έγινε πέρσι στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου: «Είπα ένα τραγούδι και μου ζητήθηκε να τραγουδήσω στη συναυλία του, πέρυσι, για τα 85 χρόνια του. Στο Βραχάτι, ήταν η δεύτερη φορά που συναντηθήκαμε».

Και ή ίδια αισθάνεται δέος απέναντί του, καθώς έχει εισπράξει πολύ θετικά σχόλια.

Το τραγούδι που την αγγίζει περισσότερο είναι η «Αυλή» γιατί: «Έχει υπέροχους στίχους και μιλά για τους ανθρώπους που στάλθηκαν στην εξορία και τους βασανιστές τους. Αφηγείται αυτή την αθλιότητα στην οποία υποβάλλονταν οι άνθρωποι από τους φασίστες».

Από την Αριάδνη Στεφανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: