Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Μπουλέ - Πετράκης σε μιούζικαλ



Δύο από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της φετινής τηλεοπτικής σεζόν ενώνουν τις δυνάμεις τους, μαγεύοντας μέσα από τα πλέον δημοφιλή μιούζικαλ του ελληνικού κινηματογράφου. Παναγιώτης Πετράκης και Νάντια Μπουλέ ταξιδεύουν μελωδικά μέσα από τα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη.

Η ατμόσφαιρα των μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη ξαναζωντανεύει στο προαύλιο του «Badminton» μέσα από τις εξαιρετικές φωνές του Παναγιώτη Πετράκη και της Νάντιας Μπουλέ. Την ιδέα γι’ αυτή τη μουσική παράσταση είχε ο Μάκης Δελλαπόρτας θέλοντας να τιμήσει τον αξέχαστο σκηνοθέτη.

«Ο Γιάννης Δαλιανίδης αναμφισβήτητα υπήρξε ο πατέρας του μιούζικαλ στον ελληνικό κινηματογράφο. Αλλαξε τους ρυθμούς στο ελληνικό σινεμά, εισάγοντας το δικό του προσωπικό στιλ, το αποκαλούμενο και "στιλ Δαλιανίδη".

Ακίνητα πλάνα, χοροί, στιλιζαρισμένες πόζες και φυσικά πανέμορφα τραγούδια. Στις μουσικές ταινίες εκείνης της περιόδου καθιερώθηκαν πολλοί τραγουδιστές που ο καθένας ξεχωριστά έγραψε τη δική του ιστορία» σχολιάζει ο Μάκης Δελλαπόρτας.

Οσο αφορά τη συνύπαρξη των Παναγιώτη Πετράκη και Νάντιας Μπουλέ στη σκηνή, ο Μάκης Δελλαπόρτα έχει να πει: «Η επιλογή των νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών ήταν ιδιαίτερη από την πλευρά μου, τουλάχιστον καθοριστική, γιατί πιστεύω πως μπορούν άνετα να λέγονται οι άξιοι συνεχιστές των μεγάλων αστεριών της Φίνος Φιλμ που καθιέρωσε ο Γιάννης Δαλιανίδης».

Η μουσική παράσταση θα δοθεί στις 14, 15 και 16 Ιουλίου και από τον Παναγιώτη Πετράκη και τη Νάντια Μπουλέ θα αποδοθούν τραγούδια που άφησαν εποχή κι έκαναν το ντεμπούτο τους στις ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη όπως «Γλυκιά ζωή», «Ενα ουρανός μ’ αστέρια», «Εχω στενάχωρη καρδιά», «Τόσα καλοκαίρια», «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», «Ανοιξε πέτρα», «Καμαρούλα», «Εκλαψα χθες», «Είμαι γυναίκα του γλεντιού», «Φεύγουν τα χρόνια», «Μένουμε πάντα παιδιά». Τη χορογραφική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Κρίστης Κουπάτος και την ενορχήστρωση ο Γιώργος Παγιάτης.


ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ


http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=3&artid=1385623
Πηγη: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: