Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κοσμοσυρροή για το "Τρίτο Στεφάνι"30.9.2011

Πρεμιέρα στο «Παλλάς» για μία από τις πλέον πολυδάπανες παραγωγές του ελληνικού θεάτρου: το «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, με μια μαγευτική οπτική του Σταμάτη Φασουλή που το σκηνοθετεί.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και της Ελληνικής Θεαμάτων, με τους ηθοποιούς για τέσσερις ώρες επί σκηνής να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το έργο είχε παιχτεί πριν από δύο χρόνια με τεράστια επιτυχία.

Η αίθουσα του θεάτρου «Παλλάς» ήταν κατάμεστη την ημέρα της πρεμιέρας, ενώ πολλοί από τον χώρο της τέχνης έδωσαν το «παρών». Ανάμεσά τους οι Γιώργος Κιμούλης, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιώργος Καραμίχος, Παναγιώτης Πετράκης, Αντιγόνη Δρακουλάκη, η στιχουργός Εύη Δρούτσα με τη φίλη της Ελενα Βρεττού κ.ά.

Το πασίγνωστο έργο του Κώστα Ταχτσή μιλάει για την Ελλάδα του Μεσοπολέμου, της Κατοχής και του Εμφυλίου, που περνάει μπροστά από τα μάτια των θεατών μέσα από τις ζωές της Νίνας και της Εκάβης.

Πρόκειται για έναν αγώνα επιβίωσης δύο γυναικών που ξετυλίγουν το νήμα της ζωής τους: γάμοι, απιστίες, διαζύγια, θάνατοι, οικονομικές αποτυχίες, οικογενειακά δράματα. Το τρίτο στεφάνι της Νίνας, ο τελευταίος γάμος της με τον άντρα της και γιο της Εκάβης είναι το σημείο που η ιστορία ξεκινά και τελειώνει.

Ενας κύκλος που κλείνει μέσα του όλο το πάθος των δύο ηρωίδων για τη ζωή, τον αγώνα για επιβίωση, τη σκληρότητα, την τρυφεράδα αλλά και το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό τους, που μεταφέρεται στη σκηνή του θεάτρου. Μια παράσταση που αντικατοπτρίζει την ελληνική πραγματικότητα της εποχής.

Τον ρόλο της Εκάβης ερμηνεύει η Νένα Μεντή, ενώ η Φιλαρέτη Κομνηνού υποδύεται τη Νίνα. Τις δύο πρωταγωνίστριες πλαισιώνουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Τάνια Τρύπη, ενώ συμμετέχουν ακόμα είκοσι ηθοποιοί. Ανάμεσά τους και ο Θεοχάρης Ιωαννίδης, που εμφανίζεται γυμνός στο θεατρικό σανίδι.


ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ
Φωτ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: