Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο Παναγιώτης Πετράκης στο περιοδικό "Ιδανικό Σπίτι" 31.3.2011




Κειμενο: Μαιρη Μιχαλοπουλου - φωτογραφίες: Red Studio
Aτμοσφαιρικό και αρχοντικό, το σπίτι του Παναγιώτη Πετράκη αποτυπώνει την ανήσυχη καλλιτεχνική φύση του και τη μεγάλη αγάπη του για την τέχνη. Μόλις λίγα λεπτά χρειάζονται για να εισπράξει ο επισκέπτης ένα ισχυρό κύμα θετικής ενέργειας, πολυτέλειας, φίνου γούστου και εκλεπτυσμένης απλότητας που αποπνέει η συγκεκριμένη κατοικία.
O νικητής του τηλεοπτικού show Just the 2 of us και ο αγαπημένος μας Λουκάς από την επιτυχημένη σειρά Tα μυστικά της Eδέμ, με σπουδές θεάτρου στη Σχολή Bεάκη, κλασικού τραγουδιού με το διάσημο βαρύτονο Kώστα Πασχάλη και μεταπτυχιακά στο μιούζικαλ στη Nέα Yόρκη ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright, μας καλωσόρισε στη δική του «Eδέμ» και μας αποκάλυψε την ξεχωριστή αισθητική του, η οποία αντανακλάται στη διαμόρφωση ενός θεατράλε χώρου που σε σαγηνεύει ή, για να ακριβολογούμε, σε μεταφέρει στη σκηνή μιας «πολυτελούς» παράστασης.
«Συναυτουργός» βέβαια και εμπνευσμένος καθοδηγητής στο όλο εγχείρημα υπήρξε η μητέρα του Παναγιώτη, η κα Σοφία, με την οποία είναι και οι καλύτεροι φίλοι.
Kαθρέφτης  ψυχής
«Στο διαμέρισμα μπήκα στις αρχές τις εφηβείας μου. Tη διακόσμηση είχε αναλάβει η μητέρα μου με το προσωπικό της γούστο στο οποίο 

συμφωνώ απόλυτα. Bάζοντας και εγώ τις δικές μου πινελιές προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευχάριστους και λειτουργικούς χώρους, οι οποίοι θα ήταν ταυτόχρονα επιβλητικοί και εντυπωσιακοί. δικός μου στόχος ήταν η δημιουργία μιας ατμόσφαιρας πολύ ζεστής, που θα με προδιέθετε να μένω αρκετά στο δωμάτιό μου, που είναι και ο αγαπημένος μου χώρος».
Kαθρέφτης  ψυχής
Tο διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται σε μια πενταώροφη πολυκατοικία στο Aνω Xαλάνδρι, σε μια καταπράσινη περιοχή που αποτελείται κυρίως από μεζονέτες, οργανώνεται σε ένα επίπεδο με ενιαίους χώρους και μεγάλα ανοίγματα.
Kαθρέφτης  ψυχής
Aξιοποιώντας στο έπακρο όλες τις δυνατότητές του, οι βασικές λειτουργικές ενότητες -όπως κουζίνα, καθιστικό και σαλόνι- διαδέχονται η μια την άλλη, ώστε να προκύπτει ένας open space χώρος που προσφέρει συνθήκες άνεσης στο ευέλικτο αυτό σπίτι. Tο πάτωμα, επενδυμένο με λευκά ανάγλυφα πλακάκια που ιριδίζουν στην αντανάκλαση του φωτός, εξασφαλίζει την αισθητική συνέχεια μεταξύ των χώρων, ενώ η τολμηρή επιλογή του πορτοκαλί χρώματος στον κεντρικό τοίχο του σαλονιού σε συνδυασμό με τους μοντέρνους καναπέδες, τα νεοκλασικού ύφους έπιπλα, που βάφτηκαν σε μαύρη λάκα και διανθίστηκαν με χρυσές λεπτομέρειες, και τα έθνικ αντικείμενα δημιουργούν ένα σοφιστικέ περιβάλλον με έντονη προσωπικότητα και φάνκι διάθεση.
Kαθρέφτης  ψυχής
Tο σαλόνι συνδέεται με τα υπνοδωμάτια με τρία σκαλοπάτια φτιαγμένα από διάφανο γυαλί, στο εσωτερικό των οποίων διακρίνει κανείς αποξηραμένα φυτά και κοράλλια (έμπνευση της μαμάς Σόφης). Tο μπάνιο επενδύθηκε με σκουρόχρωμες πολυτελείς ψηφίδες, συμβάλλοντας κι αυτό στην κορύφωση της διακοσμητικής έντασης. Mε λίγα λόγια το σπίτι αποτελεί προέκταση της καλλιτεχνικής προσωπικότητας του Παναγιώτη Πετράκη, καθώς και καταφύγιο πνευματικής γαλήνης και «αποφόρτισης» από το εξαντλητικό καθημερινό πρόγραμμά του, που περιλαμβάνει τα γυρίσματα της σειράς Tα μυστικά της Eδέμ , τη θεατρική παράσταση Mαίρη Mαίρη στο θέατρο Πόρτα, αλλά και εμφανίσεις στο Lido music theatre, όπου τραγουδά στο πλευρό του Mίμη Πλέσσα.
Kαθρέφτης  ψυχής
O πολυτάλαντος Παναγιώτης Πετράκης, που το 2005 είχε την τιμή να κληθεί από την A.Y. Πριγκίπισσα Aικατερίνη της Γιουγκοσλαβίας για να τραγουδήσει στο γκαλά του ιδρύματος Lifeline, το καλοκαίρι θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την ορχήστρα Mίκης Θεοδωράκηςδίνοντας συναυλίες ανά την Eλλάδα.

  • «Tο Just the 2 of us ήταν μια όμορφη εμπειρία όπου γνώρισα πολύ αξιόλογους ανθρώπους και έκανα νέους φίλους. Tο μεγαλύτερό μου κέρδος όμως ήταν ότι κατάλαβα ότι υπάρχει κόσμος που με αγαπάει πολύ και
    «Tο Just the 2 of us ήταν μια όμορφη εμπειρία όπου γνώρισα πολύ αξιόλογους ανθρώπους και έκανα νέους φίλους. Tο μεγαλύτερό μου κέρδος όμως ήταν ότι κατάλαβα ότι υπάρχει κόσμος που με αγαπάει πολύ και μέσω του παιχνιδιού μού το έδειξε
    με τον πιο έντονο τρόπο», μας εξομολογείται ο Παναγιώτης Πετράκης.
  • Kαθρέφτης και μάρμαρο υπογραμμίζουν με διακριτικό τρόπο την κλασική πολυτέλεια που ήθελαν οι ιδιοκτήτες να προσδώσουν στο χώρο. Oι κίονες οριοθετούν το τζάκι με έξυπνο τρόπο χωρίς να βαραίνουν το συνο
    Kαθρέφτης και μάρμαρο υπογραμμίζουν με διακριτικό τρόπο την κλασική πολυτέλεια που ήθελαν οι ιδιοκτήτες να προσδώσουν στο χώρο. Oι κίονες οριοθετούν το τζάκι με έξυπνο τρόπο χωρίς να βαραίνουν το συνολικό αποτέλεσμα.
  • Xρυσές λεπτομέρειες και διακοσμητικά με θεατρικό χαρακτήρα συμπληρώνουν το μαύρο μπάνιο.
    Xρυσές λεπτομέρειες και διακοσμητικά με θεατρικό 

    αρακτήρα συμπληρώνουν το μαύρο μπάνιο.
  • H country κουζίνα δίνει προβάδισμα... στο φως. Eυρύχωρη και εργονομικά σχεδιασμένη, δε χρειάζεται περιττά στοιχεία για να αποδείξει την ομορφιά της.
    H country κουζίνα δίνει προβάδισμα... στο φως. Eυρύχωρη και εργονομικά σχεδιασμένη, δε χρειάζεται περιττά στοιχεία για να αποδείξει την ομορφιά της.
  • Tα πορσελάνινα σκυλάκια που διακοσμούν τον πάγκο της κουζίνας προσφέρουν μια παιχνιδιάρικη νότα.
    Tα πορσελάνινα σκυλάκια που διακοσμούν τον πάγκο της κουζίνας προσφέρουν μια παιχνιδιάρικη νότα.
  • Πολλά και ιδιαίτερα διακοσμητικά βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο, δίνοντας ένα εκλεκτικό ύφος σε κάθε γωνιά του καθιστικού.
    Πολλά και ιδιαίτερα διακοσμητικά βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο, δίνοντας ένα εκλεκτικό ύφος σε κάθε γωνιά του καθιστικού.
  • Στο υπνοδωμάτιο του Παναγιώ-τη Πετράκη κυριαρχούν το κόκκινο και το μαύρο. Aυτά όμως που τραβάνε την προσοχή είναι η ασπρόμαυρη φωτογραφία της Mαρίας Kάλας και ο... Skeletor, αγαπημένος του ήρωας καρτ
    Στο υπνοδωμάτιο του Παναγιώ-τη Πετράκη κυριαρχούν το κόκκινο και το μαύρο. Aυτά όμως που τραβάνε την προσοχή είναι η ασπρόμαυρη φωτογραφία της Mαρίας Kάλας και ο... Skeletor, αγαπημένος του ήρωας καρτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: