Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Παναγιώτης Πετράκης: « Δεν αισθάνομαι φαβορί»

Παναγιώτης Πετράκης: « Δεν αισθάνομαι φαβορί»


Παναγιώτης Πετράκης: « Δεν αισθάνομαι φαβορί»
Ο καλλιτέχνης με το πολύπλευρο ταλέντο Παναγιώτης Πετράκης μιλά στο περιοδικό People, ξετυλίγει άγνωστες πτυχές της ζωής του, αναφέρεται στο Just the two of us και λέει πως θέλει να μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό της Eurovision.
Συμμετέχει στο Just the two of us γιατί του το ζήτησε το κανάλι, τελικά όμως υπερίσχυσε ο σκοπός για τον οποίο γίνεται το show : « Τα χρήματα θα πάνε στους αθλητές των Special Olympics. Γι αυτό το λόγο, λοιπόν, το βλέπω μόνο ως παιχνίδι και καθόλου ανταγωνιστικά. Δεν χαλιέμαι με τις κριτικές και τις βαθμολογίες».

Για το εάν θα ήθελε να είναι ο νικητής του παιχνιδιού λέει: «  Φυσικά. Γιατί όχι; Όπως και να χει πάντως, δεν αισθάνομαι φαβορί.

Εκτός από τα αντικειμενικά κριτήρια, που είναι η φωνή, πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η δημοτικότητα που έχει κάποιος. Δηλαδή, η Μαρία Μπεκατώρου πιστεύω πως είναι αδιαμφισβήτητο φαβορί. Έχει μεγάλο «ρεύμα» στο κοινό.»

Αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη όμως στον κόσμο για τη στήριξη που του παρέχει και δεν έχει κανένα παράπονο.: « Η ανταπόκριση και η συμπαράσταση του κόσμου με κάνουν και νιώθω χαρούμενος που συμμετέχω στο Just the two of us».
Το τραγούδι στη ζωή του προέκυψε στην ηλικία των 19 κατά τη διάρκεια της φοίτησης του στη δραματική σχολή. Μέχρι τότε δεν είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα αν και του άρεσε ιδιαίτερα η μουσική και η Eurovision που δεν έχανε ποτέ.

Ένα από τα παιδικά του όνειρα είναι να μπορέσει να συμμετέχει στο διαγωνισμό της Eurovision και σε σχετική ερώτηση δηλώνει: « Θα ήθελα πολύ να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στη Eurovision»!
Η Ελένη Φουρέιρα λέει για τον Παναγιώτη: « Ο Παναγιώτης είναι καταπληκτικός καλλιτέχνης και άψογος συνεργάτης. Χαίρομαι που φέτος απέκτησα ακόμη ένα φίλο».

Οι αυστηρές κριτικές που δέχτηκε κατά καιρούς από την κριτική επιτροπή του παιχνιδιού, δεν τον επηρεάζουν γιατί δεν μπορεί αν βάλει στο κεφάλι του άλλου τη γνώμη που θέλει να έχει γι αυτόν. «Δεν θα είχε ενδιαφέρον αν μου έλεγαν συνέχεια ότι είμαι πολύ καλός.
Ίσως τη δικη μου περίπτωση να την εξετάζουν πιο αυστηρά, γιατί με αντιμετωπίζουν ως επαγγελματία τραγουδιστή. 
Και αυτό είναι το σωστό γιατί είμαι. Όταν ένας άνθρωπος έχει συνεργαστεί με την «Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης», τον Μίμη Πλέσσα, τη Νίνα Λοτσάρη και έχει κάνει κλασσικές μουσικές σπουδές, δεν γίνεται να μην τον δουν ως επαγγελματία».

Από την Αριάδνη Στεφανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: