Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ο Παναγιώτης Πετράκης στο Hip Cafe downtown.gr


Γιώργος Πράσινος • 22/07/2011

Ο Παναγιώτης Πετράκης περνάει ένα μεσημέρι Σαββάτου στο μαγαζί του φίλου του, Παύλου Σταθάκη.

ΣΠΑΓΚΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΓΚΟΡΝΓΚΟΝΤΖΟΛΑ
ΥΛΙΚΑ

• 1 πακέτο σπαγκέτι ολικής άλεσης 
• 100 ραμμ. Προσούτο
• κρέμα γάλακτος
• 30 γραμμ. γκοργκοντζόλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγκέτι.
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο προσούτο,ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος και 30 γραμμ. γκοργκοντζόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σπαγκέτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρονται κατά προτίμηση ζεστά!

BLINIS – ΡΩΣΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ

• 3 αβγά 
• 600 γραμμ. Γάλα
• 600 γραμμ. αλεύρι 
• 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ 
• 1 κουταλάκι αλάτι
* Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αφού φτιάξουμε το μείγμα, ψήνουμε τα blinis σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
2. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μπλέντερ μια κουταλιά γιαούρτι, ένα αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι και λίγο lime.
3. Τέλος, στήνουμε το πιάτο ως εξής: Βάζουμε πάνω από κάθε τηγανίτα λίγη σος, καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο, άνηθο και φρέσκο πιπέρι. Το πιάτο είναι έτοιμο!

ΠΕΡΚΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ

• 1 φιλέτο πέρκα 
• 2 κρεμμύδια 
• 100 γραμμ. λευκό κρασί 
• 100 γραμμ. Κρέμα γάλακτος
• 100 γραμμ. βούτυρο 
• άνηθος
• αλάτι 
• πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβουμε σε ροδέλες ένα κρεμμύδι και τις βάζουμε σε τηγάνι.
2. Από πάνω τοποθετούμε την πέρκα, προσθέτουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε με
καπάκι και σιγοβράζουμε για 6 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ

1. Βράζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 100 γραμμ. λευκό κρασί.
2. Προσθέτουμε 100 γραμμ. Κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα
να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 100 γραμμ. βούτυρο.
3. Ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα πάνω στο ψάρι, ψιλοκομμένο άνηθο και
φρέσκο πιπέρι.


ΖΕΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΛΙΚΕΡ

Βάζουμε 10 φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Βράζουμε 450 γραμμ. γάλα και αφού στύψουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθούν. Λιώνουμε 300 γραμμ. κουβερτούρα με 150 γραμμ. λικέρ πικραμύγδαλο. Τα αναμειγνύουμε όλα μαζί, γεμίζουμε 6 φόρμες και τις βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Petrakis-3

Δεν υπάρχουν σχόλια: